TV3-profil utreds för ”oacceptabelt beteende”

Pågår en intern utredning – utbrett missnöje mot profilen på kanalen

avHelena Trus, Linn Elmervik

1 av 3

En programledare på TV3 utreds för ”oacceptabelt beteende på inspelningar”, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt uppgifter till tidningen förbereder anställda en protestlista mot profilen som ska lämnas över till kanalen eller produktionsbolaget.

MTG har startat en intern utredning.

En programledarprofil på TV3 anklagas för ”oacceptabelt beteende på inspelningar”. Enligt Dagens Nyheter har MTG startat en intern utredning mot tv-profilen efter att flera utsatta personer vittnat om hens beteende.

Det ska bland annat handla om trakasserier, personpåhopp och mobbning.

MTG:s presschef Susanne Nylén bekräftar uppgifterna för Nöjesbladet.

– Ja, jag kan bekräfta att det pågår en intern utredning mot en av våra profiler. Efter att ha fått flera av varandra oberoende vittnesuppgifter bestämdes vi oss för att inleda en utredning i slutet på förra veckan, säger hon.

Är det helt nya uppgifter för er?

– Det är helt nya uppgifter för den relativt nya programledningen. Men den gamla ledningen ska ha fått de här uppgifterna av produktionsbolaget för några år sedan. Produktionsbolaget ska då ha agerat och konfronterat profilen när det varit incidenter, efter det ska profilens beteende blivit bättre, säger Susanne Nylén.

Handlar det om även om sexuella trakasserier och ofredande?

– Framför allt ett otrevligt, oacceptabelt beteende på inspelning. Men vi kan inte utesluta att det finns sådana uppgifter.

Enligt Dagens Nyheter förbereder anställda en protestlista mot profilen som ska lämnas över till kanalen eller produktionsbolaget som ligger bakom programmet.

Timell har stängts av

Anklagelserna mot TV3-profilen kommer bara dagar efter att TV4-profilen Martin Timell stängts av från sitt jobb som programledare för ”Äntligen hemma” efter anklagelser om sexuella, rasistiska och homofoba trakasserier.

I fredags polisanmäldes också SVT-profilen Lasse Kronér för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

En kvinna som praktiserande under inspelningarna av underhållningsprogrammet ”Doobidoo” menar att programledaren skickade sms med sexuella anspelningar till hennes privata telefon.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3