TV4

Carina Berg blev tafsad på av TV4-kollega – chefen gjorde inget

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

För nio år sedan tafsade en TV4-kollega på Carina Berg.
Carina Berg berättade för chefen – som valde att inte agera. I går ringde chefen och bad om ursäkt.
– Jag har verkligen upplevt den här tystnadskulturen på första parkett, berättar hon i ”Breaking news” på Kanal 5.

Under flera år ska chefer på TV4 och produktionsbolaget Meter Television ha skyddat den folkkära programledaren Martin Timell. Flera chefer på TV4 har av tidigare anställda på programmets redaktion pekats ut som delaktiga i en tystnadskultur.

Även Carina Berg har upplevt hur man har valt att lägga locket på när TV4-medarbetare har begått övertramp. I ”Breaking news” på Kanal 5 berättar hon om en händelse som inträffade för nio år sedan.

– Jag har verkligen upplevt den här tystnadskulturen på första parkett, kan man säga. Det var nio år sedan, då hade jag blivit tafsad på för andra gången av en manlig programledarkollega. Då var det så pass grovt att jag tog illa vid mig och ringde till min chef och berättade om det här. Den chefen tackade för att jag berättade, säger hon i programmet.

Chefen bad om ursäkt – efter nio år

Men ingenting hände då.

Först nu har chefen återkopplat. På måndagen hörde hen, som fortfarande är chef, av sig till Carina Berg – samma dag som kanalen lät meddela att de avslutar allt sitt samarbete med Martin Timell och inför en nolltolerans mot olämpligt beteende.

– Nu har jag pratat med den här chefen, som ringde mig och gjorde en ordentlig avbön och bad om ursäkt.

Carina Berg vikarierar för Filip Hammar i tisdagens program av ”Breaking news”. Tillsammans med Fredrik Wikingsson diskuterar hon #Metoo-rörelsen, tillsammans med Instagramprofilen Tora Rydelius och bokexperten Daniel Sjölin.

Stärks av #Metoo

Daniel Sjölin figurerar ofta i TV4:s ”Nyhetsmorgon”, där han delar med sig av boktips. Men nu är det slut med det. Under tisdagen lät han meddela på Facebook att han avslutar sitt samarbete med TV4.

Tora Rydelius publicerar historier från tjejer som har blivit utsatt för sexuella trakasserier på sitt konto ”1337 likes”. Carina Berg menar att hon väljer att träda fram med sina erfarenheter tack vare Toras konto samt hela sociala medier-kampanjen #Metoo.

– Det där är något som hände för nio år sedan, det har dykt upp lite då och då, och så har jag placerat det i en liten box och låst igen för det hände ju ingenting. Men stärkt av det här, och inte minst ditt Instagramkonto, där många människor delar med sig av sina erfarenheter så känns det som att det är någon gång som jag ska dela med mig så är det nu.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Jessica Almenäs slår tillbaka mot kritiken: ”En feministisk fråga”

ÄMNEN I ARTIKELN

TV4

Carina Berg

Metoo

Breaking news (tv-program)