Kvinna: Stjärnan våldtog mig som 14-åring

Ska ha tagit med flickan till hotellrummet och gett henne champagne

Foto: ANDREAS LUNDBERG
Kvinnan, som i dag är vuxen, anklagar stjärnan för sexövergrepp (kvinnan på bilden har inget med händelsen att göra).
NÖJE

14-åringen ska ha mutats med champagne och tryckts ned på hotellsängen.

Nu anklagar den i dag vuxna kvinnan den brittiske popstjärnan för sexövergrepp.

– Det har påverkat hela mitt liv, säger hon till The Sun.

Popstjärnan ska gett henne och hennes vänner fribiljetter och sedan bett livvakten ta med henne och hennes 13-åriga väninna från första raden på konserten till hans hotellrum.

Händelsen ska ha inträffat under 70-talet, den nu vuxna kvinnan berättar att hon följde med till hotellet för att få en autograf. Där ska även en komiker, en kvinnlig bekant till stjärnan och en bakgrundssångare befunnit sig. Men popstjärnan ska separerat henne från väninnan och gett henne ett glas Dom Perignon.

– Jag var väldigt ung, jag hade aldrig varit med någon kille, aldrig hånglat. Det har påverkat hela mitt liv, säger hon till The Sun.

Skräckinjagande vittnesmål

Hennes version av vad som hände är både skräckinjagande och vidrig.

– Han gav mig ett till glas och berättade hur vacker jag var, ”du har vackra ögon... jag gillar verkligen dig”, han fortsatte att flörta. Plötsligt var jag som orörlig. Han fick ner mig på sängen, hans badrock åkte av. Han drog ner mig jumpsuit, och försändrades från omtänksam och försiktig till tvingande och hårdhänt, jag blev förvirrad och förstod inte var smärtan kom ifrån. Jag kunde inte röra mig. Allt jag hörde när han tryckte ner mig var ”slappna av, slappna av. Det gör inte ont om du slappnar av”. De orden har förföljt mig sedan dess, säger hon.

Sedan säger hon ha haft blåmärken över hela kroppen, utan att förstå vad hon just varit med om. Hon sprang ut från hotellrummet, men kom sedan på att hon inte hade fått någon autograf och vände tillbaka.

– Jag var helt förvirrad efter det, var det en bra eller dålig sak som hänt? Vad var det som faktiskt hänt?, säger hon.

”Trovärdig redogörelse”

Händelsen ska ha skett i ett annat land än Storbritannien, när hon 2013 mejlade polisen och berättade vad som hänt fick hon svaret att det var utanför deras juridiska område.

– Jag förstod inte grimasen han gjorde, antagligen var det då han fick orgasm. Jag fick panik och trodde att jag hade gjort något fel, säger hon.

En advokat i landet där övergreppet ska ha inträffat är inkopplad på fallet och bedömmer kvinnan som trovärdig.

– Hon har ett utmärkt minne över detaljer. Huvudsaken nu är att hitta trovärdiga vittnen som kan styrka att hon befunnit sig i stjärnans hotellrum och att hon otvetydigt var minderårig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pop