Kakans panik i Talang: ”Traumatiserad”

1 av 3 | Foto: TV4
Christian Vedøy.
NÖJE

Kakan Hermansson fick panik under kvällens talang.

På plats för att tävla var utbrytarkungen Christian Vedøy – som skulle utföra ett stunt under vatten.

– Jag är chockad, traumatiserad, och jag vill nästan inte ens se ett till trick med dig, säger hon under Talang i TV4.

I kvällens Talang i TV4 får tittarna se norska Christian Vedøy, 33, bryta sig ut ur en metalltunna fylld med vatten. När jurymedlemmen Kakan Hermansson förstod vad som var på gång märktes direkt hennes oro.

– Åh, nej, jag hatar sånt, säger hon i programmet.

– Jag klarar ganska länge under vatten, men när man är i en sån här situation där man jobbar med kroppen så klarar jag cirka tre och en halv minut, säger Christian Vedøy i programmet.

Hans utbrytarstunt är inspererat av illusionisten och stuntaren Harry Houdini, och om det går dåligt, ja, då drunknar man, konstaterar Christian Vedøy. Det lugnar verkligen inte Kakan Hermanssons nerver.

– Jag får jättemycket panik nu. Det skulle vara ett sånt trauma, inte bara för dig, utan för mig och många här inne om du dog. Snälla dö inte, säger Kakan Hermansson, och verkar drabbas av en inre panik.

– Det är en som har dött på det här tidigare, säger utbrytarkungen Christian, innan han tar av sig badrocken, gör sina andningsövningar och sjunger ner i metalltunnan. Han har dubbla handbojor som låser fast händerna och locket fästs med fyra hänglås.

– Jag orkar typ inte vara här, måste jag vara här?, säger Kakan Hermansson.

”Nu får ni hjälpa honom”

Det blir en riktig nagelbitare för både juryn och publiken när Christian försöker lirka upp hänglåsen. Vid tre minuter och trettio sekunder är han fortfarande fast i den vattenfyllda tunnan, och kämpar med låsen. Hela lokalen sitter på helspänn.

– Nu får ni hjälpa honom, nu får ni hjälpa honom!, ropar Kakan, och håller sina skakande händer för ansiktet.

Vid sidan står sjukvårdspersonal redo. Christian passerar sin rekordgräns med tjugo sekunder innan han äntligen har lirkat upp de fyra låsen och flämtar sig upp ur tunnan efter tre minuter och femtio sekunder.

– Jag är så jävla glad att du lever, säger Kakan Hermansson och pustar ut.

Jurymedlemmarna Alexander Bard, LaGaylia Frazier och David Batra är eniga – de vill se honom gå vidare i tävlingen. Men för Kakan Hermansson är det inte lika självklart.

– Jag är chockad, traumatiserad, och jag vill nästan inte ens se ett till trick med dig. Men jag kommer ändå säga ja, och bestämmer sig till slut för att han får gå vidare i Talang.

ARTIKELN HANDLAR OM