”Let’s dance”-aktuella Ellen Bergström: De tycker att jag klagar

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
1 av 3

Ellen Bergström har vunnit många tittares hjärtan under sin medverkan i ”Let’s dance”.

Men alla är inte positiva.

Den senaste tiden har hon fått hatmeddelanden.

– Jag kan bli så ledsen när de skriver att jag bara vill ha uppmärksamhet, säger Ellen Bergström.

Under repetitionerna inför kvällens ”Let’s dance” är Ellen Bergström, 27, riktigt stel i benen. Hon har träningsvärk, och slog dessutom huvudet i golvet under en av dansrepetitionerna, men det är något som hon själv beskriver som vardagsmat numera. När Nöjesbladet frågar hur hon mår i kroppen drar hon sig för att svara.

– Jag tycker att det är jobbigt att säga att jag har ont, för att jag har läst så mycket kommentarer om att jag bara klagar, säger hon.

I privata meddelanden på Facebook har hon fått otrevliga kommentarer. Det kan handla om alltifrån att hon ofta är i behov av vatten efter att hon dansat, till hon säger att hon har ont.

– Det roliga är att de tycker att jag klagar och gnäller. Vad gör de själva då?, säger hon.

”Då blev jag faktiskt ledsen”

Efter förra veckans sändning skrev en kvinna bland annat att hon var trött på att Ellen söker uppmärksamhet, och att hon inte vill se henne längre.

– Då blev jag faktiskt ledsen för jag förstår att folk kommenterar, tycker saker, det får man vara beredd på, men bara för att jag syns på tv betyder inte det att jag mår skitbra. Man är naken i ett sånt här skede, säger hon.

Ellen Bergström svarade kvinnan, men valde också att hänga ut kommentaren på sitt Instagramkonto. Kvinnan backade då och bad om ursäkt.

– Sedan var det en karl som skrev att han förstod varför mitt ex hade gjort som han gjort mot mig. Och det blev jag också chockad över, att folk använder det som jag har öppnat upp mig om, mot mig. Det jag blir mest chockad över är att det är vuxna människor som skriver, säger Ellen Bergström.

Hon tycker att det är synd att tjejer som syns och hörs beskrivs som uppmärksamhetssökande och teaterapor, men att killar istället beskrivs som charmiga.

– Jag kan bli så ledsen när de skriver att jag bara vill ha uppmärksamhet. Bekräftelse har varit viktigt för mig ända sedan jag var liten. Det är min personlighet och det har blivit så att jag har accepterat den, säger hon.

Byter fokus

Nu har hon bestämt sig för att lägga fokus på alla fina kommentarer och stödet från tittarna, istället för att ta åt sig av det negativa.

– Jag får jättemycket positivt, och det är det jag måste börja fokusera på nu. Det är få elaka kommentarer men de etsar ju sig fast tyvärr. Så är man ju som människa. Men jag får så mycket positiva kommentarer. Det är flera mammor som har skrivit till mig och tackat mig för att jag är som jag är, att jag är så frispråkig och vild, säger Ellen Bergström.

Trots att hon riskerar fler kommentarer om att hon inte gör annat än att klaga, väljer hon att berätta hur kroppen känns inför semifinalen. Hon har träningsverk och lite småsmärtor, men annars mår hon ganska bra.

– Det hade varit najs att få vila två dagar bara så att träningsverken hinner försvinna, säger hon.

Kan vara diskbråck

Danspartnern Jonathan Näslund däremot har haft det värre. Han har sedan förra veckan kämpat mot ordentlig smärta i ryggen.

– Jag grät i veckan, på riktigt. Det är succesivt bättre, men de trodde att det var diskbråck. Det är inte helt uteslutet, jag måste röntga mig, säger Jonathan Näslund.

– Innan så har Jonathan fått trösta mig, nu har jag tröstat Jonathan, säger Ellen Bergström.

Trots det dansar han ändå i semifinalen tillsammans med Ellen Bergström i en samba till låten ”This one’s for you” av Zara Larsson, vilket var juryns val. De dansar även hip-hop till låten ”Dynamite” av Taio Cruz.

”Let’s dance” sänds på fredagar 20.00 i TV4. Kvar i tävlingen finns också Anja Pärson och Jesper Blomqvist med sina danspartners.

Publicerad:

LÄS VIDARE