Efter akut sjukdom – Ekborg blixtinkallad till gangsterserien

Känd skådis tvingades hoppa av ”Black widows”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Dan Castledine/TV3
Dan Ekborg spelar CJ i ”Black widows”.

Dan Ekborg blixtinkallades till gangsterserien ”Black widows”.

Anledningen: skådespelaren som egentligen skulle spela smugglare blev akut sjuk.

”Det är ganska sällsynt att hoppa in såhär”, hälsar Dan Ekborg i ett mejl till Nöjesbladet.

I den kommande säsongen av dramaserien "Black widows" ställs huvudrollsinnehavarna Cecilia Forss, Beate Bille och Synnove Macody Lund mot ett nytt ansikte: en smugglare vid namn CJ spelad av Dan Ekborg.

Men Dan Ekborgs medverkan tillkom lite i sista minuten.

Flera scener hade redan spelats in i växthuset i Helsingfors tillsammans med änkorna, när en känd skådespelare som ursprungligen spelade gangsterrollen blev akut sjuk. Han tvingades därför hoppa av inspelningen.

Då blixtinkallades i stället Dan Ekborg.

”Jag läste igenom manus och visste inte om det var fysiskt genomförbart att få i sig så mycket text på kort tid, men det var genomförbart. Då beslöt jag mig för att göra det och ta risken och åka dit”, hälsar Dan Ekborg till Nöjesbladet i ett mejl via MTG.

Hoppade in med kort varsel

Dan Ekborg fick med bara ett par dagars varsel frågan om att ersätta skådespelaren i samma roll.

”Vi hade spelat in flera scener med CJ och änkorna med en annan skådespelare. Han blev hastigt sjukskriven och vi tvingades snabbt hitta en ersättare. Dan Ekborg gjorde en fantastisk insats som med kort varsel tog sig an uppdraget och visade sig vara som klippt och skuren för rollen”, skriver Susanne Nylén, presschef MTG Sverige, i ett mejl till Nöjesbladet.

Vid tillfället spelade Dan Ekborg revy på Oscarsteatern, men fick tillåtelse att resa till Finland och medverka i filminspelningen.

”Fantastiskt spännande och fruktansvärt nervöst första dagen. Det är klart när det är ett helt gäng där som hållit på med inspelningen hur länge som helst och gjort en säsong ihop innan. Där kommer jag och känner inte någon i ett främmande land ute på vischan i Finland”, hälsar han vidare i mejlet”.

”Charmig skurk”

Att få rycka in på det här sättet med så pass kort varsel hör inte till vanligheterna, menar Dan Ekborg.

”Det är ganska sällsynt att hoppa in så här. Men det händer väl som i alla branscher att folk kan bryta ett ben, råka ut för olyckor eller liknande. Det är en kul roll att spela. Han (CJ, reds. anm.) är en ganska charmig och intressant form av skurk.”

MTG vill hålla skådespelaren, som först axlade rollen som CJ, anonym.

”Eftersom den tidigare skådespelaren tvingades avbryta inspelningen av hälsoskäl och inte är med väljer vi att låta honom vara anonym och fokuserar gärna på Dan Ekborg som gjorde en strålande insats”, skriver Susanne Nylén i ett mejl.

Sprängde makarna i luften

”Black Widows” handlar om änkorna som sprängde sina män i luften för att vinna sin frihet. I den kommande säsongen är de jagade av alla. Ena maken, som överlevde attentatet, har avslöjat dådet. Polisen är dem hack i häl och skulderna ökar.

”Black Widows” sänds den 20 april klockan 21 på TV3, Viafree och Viaplay.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Dan Ekborg