Här bryter Meghan Markle och prins Harry mot drottningens regel

avJakob Meijer

NÖJE

De sågs nyligen för första gången tillsammans i offentliga sammanhang.

Nu tar de nästa steg i sin relation – och gör precis tvärtemot vad drottning Elizabeth önskar.

1 av 2 | Foto: AP
Meghan Markle.

Meghan Markle, 36, och prins Harry, 33, har hållit låg profil allt sedan de började dejta varandra förra året. Trots att förhållandet varit offentligt i snart ett år, var det först i helgen som paret syntes ihop på ett offentligt evenemang, i det här på invigningen av idrottstävlingen the Invictus Games i Toronto.

Efter invigningsceremonin har de fortsatt besöka tävlingarna, rapporterar The Mirror. Det förälskade paret har fångats på flera bilder tillsammans, och det är framförallt en sak som får många att reagera, paret håller hand.

En till synes självklar sak att göra om man är kär, men sett till prins Harrys bror prins William och farmor drottning Elizabeth hör det inte till vanligheten att brittiska kungligheter visar upp sådana ömhetsbetygelser.

Drottningens oskrivna regel

Det har tidigare rapporterats om att prins William och Kate Middleton gör allt i sin makt för att inte hålla hand på publika evenemang.

Enligt etikettexperter är kungligheterna tekniskt sett representanter för den brittiska monarkin när de besöker en officiell tillställning, och därför vill paret ge ett professionellt intryck, skriver The Mirror.

Även om det inte finns några officiella krav på kungligheterna att de inte får visa upp sin kärlek, sägs drottning Elizabeth ha varit den som fört in förbudet. En regel som prins Harry alltså inte verkar ge mycket för. Men vad gör man inte för kärleken.

Vem är Meghan Markle? 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM