Tupac framställs som revolutionär i ny film

Kanye West har kollat – här ser du smakprov

1 av 3
NÖJE

Den svenska trailern till ”All eyez on me” är här. På Tupacs födelsedag har filmen om honom premiär.

– Det här är min sista vecka då jag gör vanliga saker. Galet att mitt liv förändras från och med nu, twittrar Demetrius Shipp Jr som spelar Tupac.

Den sjunde april väljs den legendariska rapparen Tupac Shakur, för alltid 25, in i Rock and Roll Hall of Fame som en av de största.

Mordet på raplegendaren är fortfarande olöst. Men konspirationsteorier om hur det skedde florerar fortfarande.

– [Tupac] förtjänar verkligen att vara i Hall of Fame, sade rapparen Ice Cube till TMZ förra året.

Tupacs liv var händelserikt. Han växte upp som son till en svart panter och blev en av världens största och bäst säljande artister.

Tupac drogs in i gängkrig

Rapparen gick från att skriva dikter med högt socialt engagemang till att bli indragen i ett gängkrig mellan hiphopens öst- och västkust.

Tupac spottade på reportar, sköt mot poliser och satt i fängelse dömd för sexuella övergrepp – något som skapade debatt så sent som för några år sedan, då H&M valde att sälja tröjor med artisten tryckt på.

”All eyez on me” – albumet som filmtiteln är döpt efter – såldes i över sex miljoner exemplar och räknas som en av hiphopens största album. Det var också det första där Tupacs nya gangstermentalitet märktes på riktigt.

I den nya filmen om hans liv lyfts poeten, revolutionären och artisten Tupac fram. Den lär dela folket i vad de tycker om Tupac. I den nya trailern sägs bland annat orden: ”Alla svarta män är måltavlor.”

— Kollade just trailern på min trailer på bio. Wow! Det är allt jag kan säga, twittrar skådespelaren Demetrius Shipp Jr, som spelar Tupac Amaru Shakur i filmen.

Kanye West är en av hiphop-stjärnorna som har fått se filmen i förväg.

”All eyez on me” handlar om Shakurs liv fram till det ögonblick då han sköts ihjäl 1996, bara 25 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM