Helena af Sandeberg skiljer sig

Separerar från mannen Fredrik Lycke

1 av 2 | Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / [downloaded]
Fredrik Lycke och Helena af Sandeberg 2016.
NÖJE

Skådespelaren Helena af Sandeberg, 45, skiljer sig från maken Fredrik Lycke, 45, efter snart fyra år som gifta.

– Jag kan säga att skilsmässan sker i samförstånd och det är verkligen sant, säger Helena af Sandeberg till Nöjesbladet.

Skilsmässoansökan kom in till Stockholms tingsrätt på tisdagen och handlingen skrevs under av bägge parter den 23 februari.

Makarna har begärt att få ha betänketid vilket är praxis då man har minderåriga barn. Paret är fortfarande skrivna på samma bostadsadress i Stockholm och saknar enligt Skatteverket äktenskapsförord.

Helena af Sandberg berättar själv att hon och Fredrik Lycke båda varit delaktiga i beslutet.

– Vi är överens och är fortfarande goda vänner. Viktigast just nu är att ta hand om våra barn, vi har ett gemensamt. I övrigt har jag inga mer kommentarer, säger hon till Nöjesbladet.

Hatar sexscenerna

Helena af Sandeberg har tidigare varit gift med regissören Alexander Mörk-Eidem som hon har en 11-årig son med.

Hon förlovade sig med skådespelaren Fredrik Lycke i Paris nyåret 2012. I juli samma år gifte de sig, då var hon redan gravid med parets dotter som föddes i januari 2014.

I tidigare intervjuer har af Sandberg berättat öppet om sin ångest och om hur paret kämpat med svartsjuka då de spelat in sexscener. Hon har också pratat om svårigheterna med att leva med en skådespelare.

– Jag hatar att se honom göra sexscener och han hatar att se mig göra det, har hon sagt i Pär Lernströms mikro-pratshow ”Hur blev det så här?”.

”Lite sämre ibland”

I tv-programmet ”Renées brygga” förra året talade hon ut om sitt dåliga självförtroende och att hon jobbat hårt med att inte låta nojorna ta över. Att hon är både himmel och helvete att leva med.

– Jag tror inte att jag är en så dålig mamma men just fru. Där är jag lite sämre ibland, sa hon i programmet.

Förutom att vara en populär skådespelare har Helena af Sandberg synts flitigt på teaterscenen medverkat i ett stort antal svenska filmer de senaste 20 åren, bland annat i ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Det senaste tv-programmet hon medverkade i var TV4:s ”Finaste familjen”.

ARTIKELN HANDLAR OM