Morgan och Ola-Conny reser igen: ”Häftigt och äckligt”

Bigfoot, guld och galna karuseller

1 av 3
NÖJE

Morgan och Ola-Conny är på resa igen.

Inspelningen, som har störts av oväder i Kalifornien, skakar om ”Ullared”-duon rejält.

– Jag blundade och kände att om jag tittar kommer jag spy.

”Ullared”-profilerna Morgan Karlsson, 44, och Ola-Conny Wallgren, 53, gör en stark resa igen. Denna sjätte vända har Kanal 5 gett duon i uppdrag att hitta världens häftigaste åkattraktion.

De reser mellan nöjesparker i Asien, Europa och USA. Mjukstart existerar inte i äventyret, som inleddes med en av världens största bergochdalbanor i Japan.

– Det var häftigt men äckligt. När det snurrade runt riktigt rejält blundade jag och kände att om jag tittar kommer jag spy. Men jag tog djupa andetag och det gick över, säger Ola-Conny.

Ola-Conny: ”Blir lätt åksjuk”

Han visste redan före tv-inspelningen att han lätt blir åksjuk.

– Jag kan cykla enhjuling, så jag har ett bra balanssinne, men jag måste ha koll på horisontlinjen. Så jag blir lätt åksjuk och sjösjuk.

Programledaren menar att det är ren fokus som tar honom igenom karusellerna.

– Morgan tycker inte heller alltid att det är så trevligt, men jag säger att det här fixar vi. Det är en eller två minuter av ens liv – ungefär som att stå i kö till bankomaten eller tanka bilen. Och man blir ju härdad. Jag mår inte riktigt lika illa som förr.

Utöver karuseller har Ullared-stjärnorna upplevt allt från mäktiga berg till matmarknader och en nyårsfest med en kinesisk familj. De har tränat kung fu med proffs, testat skådespeleri på en teater, letat efter Bigfoot och jobbat i en nedlagd guldgruva.

– Vi fick prova på att vaska fram guld ur sand. Det var nog guld vi fick fram. Men det var inget vi fick behålla själva, säger Ola-Conny med en oväntat glad ton i rösten.

Ola-Conny: ”Mitt i stormens öga”

När tv-teamet hade lämnat San Diego för Santa Cruz, tvingades de ställa in planerna, på grund av vad lokalbefolkningen kallade det värsta ovädret på 20 år.

– Plötsligt var man mitt i stormens öga. Det kom 75 millimeter regn och började blåsa nåt fruktansvärt! Mycket var avstängt, för det var översvämningsvarning. Brand- och polisbilar åkte förbi hela tiden och palmer hade vikt sig, säger Ola-Conny.

Men någon rädsla har svenskarna inte känt. Nu strålar solen i Santa Cruz igen och bara hemlängtan stör idyllen för Ola-Conny.

– När det bli lite lugnt är det klart att man saknar sina barn och sina grejer.

”Inte ett enda tuggummi på gatan”

Ett av Ola-Connys starkaste reseminnen från den här turen blir Japan.

– I Japan var det helt fantastiskt, för det fanns inte ett enda tuggummi på gatan. Sopgubbarna hade rena overaller. Glömde man en telefon på ett bord så sprang nån efter och ropade. Det var som en annan värld!

Snart går resan vidare till Europa. Tyska åkattraktioner ska betas av.

– Det har varit extrema berhochdalbanor hittills. Vi får väl hoppas att de blir lite mildare framöver, säger Ola-Conny.

Fast det vill nog inte tv-teamet…?

– Hehe, nej, kanske inte. Men det är bara att köra på.

Morgans och Ola-Connys program får premiär senare i vår i Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM