Kevin Olsson tvingas lämna ”Idol”

”Det känns skit”

avLouise Åström, Emelie Anderberg

Kevin Olsson fick lämna idol efter andra fredagsfinalen.

Och han är förvånad över resultatet.

– Jag blev chockad faktiskt, säger han.

Efter en känslofylld kväll i ”Idol”, med temat ”Det här är jag”, blev det tillslut Kevin Olsson som inte fick fortsätta till nästa vecka. Och han är inte nöjd över att behöva lämna tävlingen.

– Det känns jättetråkigt. Jag var inte färdig här, det känns skit, säger han efter att kamerorna slocknat.

Kevin framförde låten Jealous" av Nick Jonas och fick blandad kritik från juryn. Kishti Tomita hyllade hans röst och Alexander Kronlund kallade framträdandet elegant även om han anmärkte något på sången. Kevin trodde inte att han skulle åka ut.

– Jag hade ändå tänkt att det skulle gå bra så gjorde det inte det. Jag blev chockad faktiskt. Det känns konstigt för jag fick ju inte sämst kritik. Jag har väl inte nått ut till tillräckligt många i Sverige.

Nikki Amini tror att Kevin åkte ut på grund av att hans senaste prestationer spretat något, som hon uttrycker det.

– Jag hade gärna sett att Kevin hade stannat kvar. Han har väldigt mycket potential och hade kunnat fortsätta utvecklas, säger hon.

”Är skandal”

När Kevin berättar om de nya vänner han hittat under programmet blir han tårögd. Han har kommit särskilt nära deltagaren Olivia Åhs.

– Vi träffades i gruppmomentet och ”connectade” direkt. Vi är så tajta och det är så tråkigt. Vi kommer ju inte träffas på samma sätt nu.

Olivia är förvånad och upprörd över att Kevin tvingas lämna tävlingen.

– Att Kevin åkte ur är skandal. För att han är en av de mest musikaliska killarna i den här tävlingen. Han förtjänade inte att åka ut. Jag kommer göra allt i minmakt för att han ska komma tillbaka. He’s my man. Han är min bästa vän här inne, säger hon.

Kevin planerar nu att fortsätta med musiken via sociala medier.

– Jag får väl starta igång en youtubekanal eller något så får man bygga upp det på andra vis, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol