Edward Blom är trött på uppmärksamheten: ”Fruktansvärt jobbigt”

NÖJE

”Jag hittar inte den skog eller den bakgata där jag får vara för mig själv”

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Edward Blom.

Selfies? Nej tack.

Tv-gastronomen Edward Blom, 46, är trött på att ständigt bli igenkänd.

– Jag hittar inte den skog eller den bakgata där jag får vara för mig själv, säger han.

Han har Filip och Fredrik att tacka för sitt publika genombrott.
Eller tvärtom.
Innan Edward Blom 2011 blev ett stående inslag i duons tv-program ”Breaking News” hade han gjort små inhopp i ”Finansnytt” på TV8 och suttit i juryn i TV3:s ”Stjärnkockarna”. Men det var med sin karaktäristiska personlighet som han blev folkkär tack vare Filip och Fredrik.
Något Edward nu betalar priset för. När Nöjesbladet träffar honom på en presslunch (var annars?) så har han precis beklagat sig på sociala medier att han hela tiden behöver ställa upp på selfies.

Får aldrig vara ifred

– Sagt nej till alla selfies för att jag är på dåligt humör, men får som vanligt dåligt samvete efteråt, så jag mår ännu sämre, skrev han på Instagram i helgen.
Men problemet är betydligt större än så. Den populäre tv-profilen får aldrig vara ifred.
– Det är fruktansvärt jobbigt att alltid behöva ställa upp. Ibland vill man ha en timme helt för sig själv, kanske gå på en promenad och ha en timme i ensamhet. Men det går inte, säger Edward och fortsätter:
– Jag hittar inte den skog eller den bakgata där jag får vara för mig själv. Inte ens utomlands går det, de hittar mig i Riga, New York och Berlin.
Han förklarar att det ofta är jätterolig, men ibland är han på dåligt humör och förbannad, då är det inte lika kul. Hustrun Gunilla förklarar sin makes andra dilemma.

Får inte plats i sängen

– Edward kan ju inte gömma sig med sitt utseende. Han kan inte klä sig i keps och luvtröja, alla skulle känna igenom honom ändå.
Paret fick nyligen dottern Wilhelmina. Tidigare har de sonen Melchior, 2.
– Det blir många tidiga morgnar och det är lite jobbigt. Vi har löst det så att Edward tar alla nattpass före sex och jag tar alla efter det, säger Gunilla.
Deras problem är annars att de inte får plats med en större säng. De har nu en som är 1,40 bred som de samsas i.

– Ja, och jag har en och fyrtio i midjemått så kommer det en liten parvel upp i sängen på natten så ligger jag vaken. Man vill ju inte ha ihjäl honom, säger Edward med ett skratt.
De har nyligen lanserat en kokbok för barn eller snarare deras föräldrar. Och det skulle ju inte vara Edward Blom om det inte fanns recept på puréer med gåslever och vaktelägg i ”Mums för Minigourmeter och Matgladisar”…

ARTIKELN HANDLAR OM