Mia Skäringer kritisk mot egna programmet: ”Cyniskt”

NÖJE

”Mia på Grötö” lockade miljonpublik när det sändes på TV4.

Men Mia Skäringar, som hoppade av inför tredje säsongen, är kritisk till sitt eget tv-program.

– Det hände inte jättemycket. Ibland stod vi väl och grät åt en fisk med en barndom som hade varit svår eller så, säger hon i podcasten ”Värvet”.

1 av 3 | Foto: Björn Terring/TV4
Mia Skäringer.

I två säsonger (2013–2014) fick tittarna hänga med Mia Skäringer på ön Grötö i Göteborgs skärgård, där hon träffade kända gäster.

Programmet blev snabbt en tittarsuccé och stilbildande för liknande produktioner som ”Renées brygga” och ”Fest hos Bindefeld”.

Men inför den tredje säsongen valde Mia Skäringer med kort varsel att hoppa av programmet. Och då var flera av gästerna redan inbjudna.

Enligt Skäringers agent hade ”lusten för att göra programmet försvunnit”.

I podcasten ”Värvet” berättar Mia Skäringer att programmet inte blev det som hon tänkt sig från början.

– För det första hade jag ett hus på Brännö, men det var inte lika toksnyggt som Grötö, huset som jag låna av några vänner. Hela grundidén var lite sjavigare från början, säger Mia Skäringer i podden.

Mia Skäringer: ”Det är ganska hemskt”

Tanken var att hon ville ha med mindre kända personer. Bland annat skulle hennes mamma bjudas in för att få träffa Fredrik Reinfeldt.

– Hon jobbar som städerska och är en väldigt rolig person. Det skulle bli möten över olika gränser, att det skulle hända någonting, säger Mia Skäringer.

Men skådespelarens idé föll inte TV4 i smaken.

– Jag jobbar ju för TV4 och Jarowski, och det tycker det är jätteroligt. Men det är ändå väldigt så här att när man gör något för tv så ska det vara de här a-kändisarna, säger hon och fortsätter.

– Och det är ganska hemskt. Men det är så man pratar i tv-branschen.

Kritiserar sig själv

Grundidén försvann och programmet blev något helt annat.

– Så det blev mycket finporslin och det drog mer åt ”Bindefelds”. Stajlade snygga miljöer, bryggor, sommar och härligt. Det hände inte jättemycket. Ibland stod vi väl och grät åt en fisk med en barndom som hade varit svår eller så, säger Mia Skäringer som även är kritisk mot sig själv.

– Nu är jag cynisk, jättecynisk. Men jag är lite cynisk där. Det är riktat mot mig själv också. För att jag mår lite dåligt när jag blir för mycket så där tv-cynisk.

Det är något hon inte hoppas vara med det nya webbprogrammet ”Holy Mary – ett revben i drinken” som hon spelade in i Skåne i somras. Även här bjuder hon in gäster. Men den här gången har hon bestämt gästlistan själv.

– Det är en jättebrokig skara människor. Inte speciellt många a-kändisar.

Enligt hd.se har programmet premiär våren 2018.

Fyra fina Skäringer-serier 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM