Marcus Berggren slutar med humorn – tröttnat på sina egna skämt

Ska satsa på musiken

Uppdaterad 2023-04-19 | Publicerad 2023-03-09

Komikern ska sluta med komiken.

Marcus Berggren ställer skojskorna på hyllan, och satsar istället på musik och skrivande.

– Jag kan inte tvinga fram kreativiteten, den får komma till mig och nu känner jag att det inte kommer något sådant till mig längre, säger han.

På fredag kliver han upp på humorscenen, för sista gången.

Marcus Berggren, 32, har bestämt sig: han slutar med stand-up, för gott.

– Eller, om jag måste välja mellan ”Lyxfällan” och stand-up, ja då kanske jag går tillbaka..., säger han.

Tanken på att sluta kom under pandemin, då alla andra som stod på scen fick panik, lutade Marcus sig tillbaka och njöt av lugnet.

– Jag märkte att jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv. Det va så himla skönt att bara vara hemma, inga resdagar, bara vara med min familj.

Marcus Berggren.

Tröttnat på sina egna skämt

Han har hållit på med stand-up i över tio års tid. Men känner att han det senaste tappat den ”ultimata glöden och passionen”

– Jag kan inte tvinga fram kreativiteten, den får komma till mig och nu känner jag att det inte kommer något sådant till mig längre, säger Marcus och fortsätter:

– Och sen tröttnar man så jävla mycket på sina egna skämt.

Men han lägger inte skojskorna helt på hyllan. Han berättar att han fortfarande är besviken över att ”Doobidoo” i sista sekund inte ville ha med honom.

– Jag har aldrig träffat Lasse Kronér och tänkte: ”fan va kul”. Men så visste inte personen de skulle para ihop mig med vem jag var så det blev inget, säger han.

Marcus Berggren.

Byter ut humor mot rock

Men trots valet att sluta, är det inte lugnt i Marcus liv. Han målar, skriver romaner, spelar in skivor och skriver diktsamlingar. Och han har dragit ihop sitt gamla rockband, Sjuk hus, igen.

Där frontar han med både sång och gitarr. Men vad målet med musikkarriären är, det vet han inte. Däremot sumpade han en chans till att vara med i Melodifestivalen.

– Han rödhåriga barnprogramledaren som ser ut som Mustiga Mauri ringde mig och sa: ”Vi ska till studion och göra en låt till Mello”, säger Marcus.

Men någon inspelning blev det inte, för Marcus var ute på turné med sin stand-up-show.

– Mello gick ju miste om någonting, säger han.

Marcus Berggren på P3 Guldgalan 2019.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln