Marcus och Martinus

Marcus och Martinus: ”Vi är lugnare”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Det är fem år sedan de slog ner som en blixt i skandinaviska tonårshjärtan.

I kväll spelar Marcus och Martinus återigen på svensk mark – lite äldre och mognare.

– Vi har blivit lite lugnare, säger Martinus.

De är kanske lite lugnare som personer. Men annars har inte mycket förändrats sedan karriären startade, menar den numera 15-åriga norska tvillingduon.

– Vi är samma killar som är väldigt hyper, säger Martinus Gunnarsen.

– Martinus är mer perfektionist med mycket energi. Jag är lite mer laid back... speciellt i dag eftersom jag har nackspärr och inte kan röra mig, säger Marcus Gunnarsen.

I takt med att de blivit äldre har de försökt utveckla musiken, och sjunger numera på engelska i stället för norska. I maj släppte de singeln ”Like it like it”.

– Vi försöker ha samma stil, Marcus- och Martinus-stilen. Du ska bli glad av att lyssna och få lust att dansa. Men vi testar att förändra musiken så att musiken blir lite äldre, säger Martinus.

Uppträder i ”Sommarkrysset”

Utanför hotellet i Stockholm där duon gör intervjuer väntar ett trettiotal hoppfulla fans, och när de spelade på Gröna Lund förra sommaren var nöjesparken proppfull innan klockan slagit 17.

I kväll uppträder i ”Sommarkrysset” på TV4, men de tar inte publikmassorna för givet.

– Helt ärligt så vet vi inte hur många som kommer, det blir roligt att se, säger Martinus.

– Det ska bli väldigt spännande, vi ser fram emot det väldigt mycket. Vi blir väldigt bra emottagna när vi kommer till Sverige, säger Marcus.

Turnerar i Tyskland

Karriärsmålet är att få fortsätta spela i Norge, Sverige och övriga Norden. Samtidigt hoppas Marcus och Martinus på att kunna utöka sin fanskara.

Syskonen är nyligen hemkomna från en promotionturné i Tyskland.

– Vi har haft tre, fyra konserter och meet and greets för att lära känna fansen där lite bättre. Det hade varit helt fantastiskt att åka på en liten Europaturné, säger Marcus.

De är på god väg. Tvillingduon går hem även i Tyskland.

– Det kommer folk till hotellet och flyget. På konserterna är det inte lika många som i Globen, men man måste ju börja någonstans, säger Marcus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcus och Martinus

Sommarkrysset