Panikändringen i ”Jul med Ernst”

TV4: ”Fick tänka om totalt”

I torsdagens avsnitt av ”Jul med Ernst” tvingades produktionen till en blixtändring.

Något som tittarna inte fick se.

– Vi fick göra om hela planeringen, säger Henrik von Kern, producent för programmet i ett pressmeddelande.

I säsongsavslutningen av ”Jul med Ernst” ska det hållas julfest på Julita gård. Men strax innan middagen skulle dra i gång blev det några stressiga timmar för produktionen.

Middagen skulle egentligen hållas i vardagsrummet, men när programledaren Ernst Kirchsteiger, 62, fick syn på de vackra valven på gården ville både han och produktionen flytta festen dit. Men förberedelserna var redan i full gång i vardagsrummet.

– Jag insåg att vi var tvungna att flytta middagen till de gamla medeltida valven, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

”Det blev kallt”

Henrik von Kern, producent för programmet, förklarar hur produktionen fick arbeta om upplägget.

– Inredningsteamet fick tänka om totalt. Det finns inga fönsterrutor där nere, så vi var tvungna att täcka över fönstren med plast för att hålla vinden borta. Och det blev kallt, vi fick jobba mycket med levande ljus, säger han i pressmeddelandet.

”Något så överjordiskt”

Ernst Kirchsteiger utvecklar varför han så gärna ville flytta festen.

– Känslan jag ville förmedla till gästerna var ”wow” och det tror jag att jag lyckades med i valven. Det är något så överjordiskt vackert med ett hav av tända ljus i ett medeltida varv. Och min ljuskrona kom verkligen till sin rätt i den miljön, säger han.

Ernst Kirchsteiger.
Ernst Kirchsteiger.
Publisert:

LÄS VIDARE