Kanye West vänder igen – fortsätter jaga presidentdrömmen

Oklarheter kring superstjärnans avsikter

De tvära kasten avlöser varandra för Kanye West.

Efter att först ha ångrat sig om att kandidera i presidentvalet försöker nu världsstjärnan samla in underskrifter i flera delstater.

”Snälla skriv under för att sätta mig på valsedeln i South Carolina”, twittrar han.

Kanye Wests, 43, snabba vändningar och uttalanden gör att många är osäkra på hur seriös hiphopartisten egentligen är vad gäller att försöka bli USA:s kommande president, skriver bland andra The Guardian och AP.

Tidigare i veckan meddelande hans kampanjtalesperson Steve Kramer att artisten ångrat sig och hoppar av, bara två veckor efter att Kanye West meddelat på Twitter och i en intervju med Forbes att han tänker ställa upp i det amerikanska presidentvalet som oberoende kandidat i höst. Detta trots att han missat datumet för att anmäla sig som kandidat i flera delstater.

Kanye West.
Kanye West.

Inte gett upp

Beskedet om avhoppet ska ha kommit strax efter att en väljarundersökning visat att endast två procent skulle rösta fram honom till president i dagsläget och att han inte lyckats samla in tillräckligt många underskrifter i Florida, något Aftonbladet tidigare skrivit om.

Men Kanye West verkar ändå inte ha gett upp.

TMZ rapporterar att han har betalat de avgifter och lämnat in de handlingar som krävs för att delta och att han officiellt är med på valsedeln i delstaten Oklahoma.

Ber följarna om hjälp

Han försöker också få sina följares hjälp med South Carolina.

”Hej ni, snälla skriv på för att sätta mig på valsedeln i South Carolina på vilken som helst av dessa platser, och ni kan också skriva under på hemsidan”, skriver han på Twitter tillsammans med information om vilka platser som gäller.

Kanye West.
Kanye West.

Källor: Svår manisk period

Samtidigt har källor uppgett för TMZ att Kanye West är i en svår manisk period i sin bipolära sjukdom, och att hans nära och kära är oroliga över hur det har påverkat hans beslutfattande och uttalanden.

Det var år 2018 som Kanye West för första gången berättade att han är bipolär. I en intervju med TMZ live senare samma år sa han att han inte tar sin medicin lika ofta som läkarna rekommenderat, för att tabletterna bromsar hans kreativitet. Han sa då att läkarna sagt att han ska ta medicinen tre gånger per dag, men att han istället tar 1-2 stycken i veckan.

Vunnit 21 Grammys

Kanye West är gift med tv-stjärnan Kim Kardashian West, 39, sedan 2014. Tillsammans har de barnen North, Chicago, Psalm och Saint.

Under sin karriär har han vunnit 21 Grammys, musikvärldens mest prestigefyllda pris, och är därmed en av de med flest Grammys-vinster i historien. Han har varit nominerad 69 gånger.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE