”Soldoktorn” Mikael Sandström

Mikael Sandström om Lotta Engberg: Vi har haft kontakt

”Det är på det platoniska planet”

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Han får äktenskapsförslag på sociala medier och självaste Lotta Engberg har även visat intresse.

Trots det ekar det tomt på dejtingfronten för Mikael ”Soldoktorn” Sandström under rådande coronatider.

– Det är nästan tragikomiskt. Har det någon gång under det här århundradet funnits ett sämre dejtingklimat än nu?

Du hoppade av ”Let’s dance” för att börja jobba som överläkare igen på grund av den rådande coronapandemin – hur är situationen?

– Situationen är ganska god, vi har nu en specialavdelning för covid-19-patienter där jag jobbar. Vi har fem av sex platser upptagna med patienter i respirator. Så vi har att göra. Jag är inne på min fjärde dygnsjour nu och är uppe i 90 timmar snart. Jag jobbar mellan 07 och 02 och i natt sov jag två och en halv timme. Behovet av sådana som mig och andra inom vården är stort. Hur tråkigt det än är att missa ”Let’s dance” tycker jag fortfarande att jag har fattat rätt beslut. Men jag är jävligt avundsjuk på de som är med. Det känns lite surt, men det är moraliskt rätt beslut. Jag ångrar det inte. Men det är sådant oflyt att den värsta samhällskrisen i modern historia sammanfaller med en sådan kul grej.

Är du rädd för att bli smittad?

– Lite. Skälet till att jag också jobbar så mycket är att en kollega till mig är sjuk, han sjukskrevs i tisdag och har testats positivt för corona. Jag vet inte när han fick det men han har feber och hosta, det är hans symtom. Men han är hemma.

När vi intervjuade dig för ett år sedan sa du att du absolut inte var lycklig. Hur är statusen idag?

– Då är jag fortfarande inte lycklig. Vad jag menade och menar är att det är en existentiell fråga för mig. När min sambo dog förlikade jag mig med att den lyckliga tiden i mitt liv var bakom mig. Men jag har börjat tänka om. För att bli lycklig måste jag nog ha en relation med någon och en framtid tillsammans med någon. Då skulle jag kunna gå från glad och nöjd till lycklig. Jag är verkligen inte deprimerad, men nog har livet mer att ge som jag inte har idag.

Mikael Sandström hoppade av ”Let’s dance” för att jobba som överläkare igen i coronakrisen.

ANNONS

Har du svårt att få ekonomin att gå ihop? Låna upp till 40 000 kr utan säkerhet - ansök enkelt här och få svar direkt.

Extern länk från Klicklån

Läs mer

Det känns onekligen som du är en uppvaktad doktor. Dejtar du?

– Det är nästan tragikomiskt. Har det någon gång under det här århundradet funnits ett sämre dejtingklimat än nu? Det är så löjligt och skrattretande dåligt. Ska jag sitta och ropa åt någon på en restaurang jag inte ens får vara på. Skulle jag gå på restaurang får jag ju garanterat fan för det. Så nej, jag dejtar inte tyvärr.

När var du senast lite betuttad?

– Betuttad? Nu måste jag tänka efter. Men det är nog några år sedan som jag trodde på något som möjligt.

Vi har ju förstått att du får en hel del äktenskapsförslag?

– Jag får rätt mycket mejl. Det är lite förslag på sms och på Facebook som innefattar både dejtingförslag och äktenskapsförslag. Det kan stå ”gift dig med mig” och många skriver också att de skulle vilja gå på dejt med mig. Det är trevligt i dessa tider, men jag ser det mer som en komplimang.

– Men det räcker inte att någon frågar om vi ska gå på en dejt för att jag ska bli intresserad. Jag menar inte att låta kräsen, men man måste nog bjuda mer på sin personlighet. Men jag kan bli personlig rätt snabbt, och det tror jag kan skrämma människor ibland. Det är väldigt lite om vädret, men livet är för kort för att slänga bort det på skitsnack. Men det är ett dilemma. Är man för snabb kanske folk undrar vad det är med en och om man inte kan vara lite normal.

När hade du senast kontakt med Lotta Engberg?

– ....

Nu blev du tyst.

– Ja, nu blev jag tyst. Det var inte så länge sedan. Men jag har inte träffat henne. Men vi har haft kontakt.

Är kontakten av flirtig karaktär?

– Av flirtig karaktär? Eh… Den är på det platoniska planet.

Lotta Engberg

Doktorn låter lite generad.

– Ja, precis. Återigen så har jag inte träffat Lotta. Men hon har som ni vet inledningsvis visat intresse och skrivit att det skulle vara kul att ses. Jag tror hon är en väldigt rar och trevlig person. Men just nu är det är det omöjligt av praktiska skäl så jag har låtit saken bero.

Det låter klokt. Det kanske inte är läge att smitta ner Lotta med corona, då blir det nog lite risig stämning.

– Nä, precis. Man får hålla tungan i rätt mun!

Hur är du som pojkvän?

– Jag är omtänksam och rätt kul och mycket mer romantisk än vad ni kan tro. Jag fixar nog också rätt mycket kul grejer att göra tillsammans.

Då kan man kort och gott säga att du är ett kap?

– Haha! Det var det ni som sa… Men för rätt person kanske.

Avslutningsvis. Är du en fåfäng person?

– Jag är nog lite fåfäng. Jag bryr mig om hur jag ser ut och försöker klä upp mig när det är dags att göra det och försöker hålla mig i fysisk form och ha lite elegant framtoning. Det yttre spelar roll. Det finns massa klyschor om att det yttre får en att stanna upp och att det inre får en att stanna kvar. Det ligger nog lite i det.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

”Soldoktorn” Mikael Sandström

LÄS VIDARE

Mikael ”Soldoktorn” Sandström om första dejten med Lotta Engberg

ÄMNEN I ARTIKELN

”Soldoktorn” Mikael Sandström

Lotta Engberg