Andreas Lundstedt om kärleken efter pappans oro

”Han var orolig för att jag skulle få negativ feedback och hat”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:

Andreas Lundstedts pappa var orolig att han skulle få utstå hat efter att han och Tobias Bader skulle bli det första samkönade dansparet i ”Let’s dance”.

Men i stället har han mottagit massor av kärlek.

– Det är 2020 nu och alla borde vara välkomna oavsett vad, säger han.

Juryn gav Anderas Lundstedt, 47, och hans danspartner Tobias Bader stående ovationer efter deras tango under fredagens ”Let’s dance”. De fick även höga poäng och är en av favoriterna att ta hem hela tävlingen.

– Det känns fantastiskt. Man är lite mållös faktiskt över att få så bra kritik. Det är helt galet, när vi vände oss om så står de upp. Det förväntade man sig inte, säger Andreas Lundstedt.

”Min pappa har alltid varit den bästa pappan och väldigt stöttande”

När dansparen presenterades inför årets säsong stod det klart att Anderas Lundstedt och Tobias Bader skulle bli historiska. Paret är nämligen det första samkönade dansparet i ”Let’s dance” historia. Något Lundstedts pappa var orolig för.

– Det är väl på tiden och det är dags för en förändring i världen med acceptans på många plan, inte bara här utan i hela stora världen. Min pappa har alltid varit den bästa pappan och väldigt stöttande, men han var orolig för att jag skulle få negativ feedback och hat. Men jag har fått så mycket kärlek. Det är jag glad och tacksam över, säger han.

”Hjälp! Det är jättejobbigt”

Den tidigare Alcazar-stjärnan menar att det inte ens borde vara en fråga.

– Vi är i 2020 nu. Alla är välkomna i sport, dans och allting, säger han.

Andreas Lundstedt tillsammans med danspartnern Tobias Bader.
Foto: CAROLINA BYRMO
Andreas Lundstedt tillsammans med danspartnern Tobias Bader.

Hans danspartner, som förra året dansade med LaGaylia Frazier, menar på att det är en skillnad på att dansa med en kille i stället för en tjej.

– Det är skillnad att dansa med en tjej som inte har samma power liksom. Andreas håller en väldigt hög nivå och helt fantastisk. Han brinner verkligen för det. Han tränar hemma, lyssnar på detaljer och kommer med frågor, säger Tobias Bader.

Hur känns det att vara favoriter inför nästa vecka?

– Hjälp! Det är jättejobbigt. Jag är 47 år och det är nervöst. Det sätter en sådan press. Vi måste höja ribban, eller i alla fall ligga på samma nivå, säger Lundstedt.

Publicerad:

LÄS VIDARE