Jack Vreeswijk

Jack Vreeswijk har opererats för cancer

Skriver själv: ”Drabbades av en elak liten tumör i tjocktarmen”

avTorbjörn Ek

Jack Vreeswijk har drabbats av cancer.

Den folkkära trubaduren berättar själv om operationen på sin Facebook-sida.

”Blev opererad i går och tumören är avlägsnad samt en bit av tjocktarmen”, skriver han.

Jack Vreeswijk, 55, har den senaste tiden tvingats ställa in ett antal spelningar och väljer nu att berätta varför. På sin Facebook-sida skriver den folkkära trubaduren att han har opererats för cancer.

”Har ställt in en del konserter och för att förekomma viss ryktesspridning så kan jag meddela att jag drabbades av en elak liten tumör i tjocktarmen”, skriver han.

Han väljer att berätta från sjukhussängen efter att ha opererats på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan under torsdagen.

1 av 2 | Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Blev opererad i går och tumören är avlägsnad samt en bit av tjocktarmen. Fick dock en stomi som ska hänga där ett halvår och jag ska även käka cellgifter ett bra tag framgent.”

Nu väntar en tid av tillfrisknande för Vreeswijk, men i inlägget understryker han att turnén med Brolle Wallmark, 38, i mars kommer att bli av. Så också den planerade höstturnén med vännen och kollegan Cajsa Stina Åkerström, 52, som han kärleksfullt beskriver som ”syster”.

Av inlägget att döma räknar Jack Vreeswijk också med att klara av sommarens festivalspelningar, ”fast lite lugnare än vanligt”.

”Med lite flyt så får jag åka hem på tisdag. Allt gott så länge...” avslutar han inlägget.

Kommentarsfältet på Facebook har redan, mindre än en timme efter att han valde att berätta om operationen, fyllts med hundratals meddelanden, hjärtsymboler och krya på dig-hälsningar från vänner, fans och musikerkollegor.

Åsa Jinder, 56, skriver:

”Önskar dig bättring och att det blir så bra det kan bli”.

”Krya på dig”, skriver Tone Norum, 54, och Jan Johansen, 53, stämmer in:

”Krya på dig Jack!”

Även Monica Dominique, 79, har skrivit ett meddelande:

”Krya på dig vännen”.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Jack Vreeswijk efter operationen, men han återhämtar sig fortfarande och hänvisar därför till det som han skrivit i sitt Facebook-inlägg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer