Exet rycker ut till Johnny Depps försvar

”Förstår inte misshandelsanklagelserna”

HOLLYWOOD

Johnny Depp, 56, ligger i luven på exfrun Amber Heard, 33.

Nu får han stöd i kampen av ett annat ex: Winona Ryder.

”Det är omöjligt att tro att såna hemska anklagelser är sanna”, skriver den 48-åriga skådespelerskan i ett inlägg till rätten.

Ryder och Depp blev ett par i slutet av 1980-talet. De förlovade sig och höll ihop i fyra år.

I en skrivelse som The Blast kommit över uppger hon nu att hon inte tror att den före detta Pirates of caribbean-stjärnan skulle kunna slå sin partner.

”Jag vill inte kalla någon en lögnare, men från min erfarenhet av Johnny är det omöjligt att tro det. Med tanke på hur jag känner honom finner jag det extremt upprörande.”

Depp har stämt Heard på en halv miljard kronor efter att hon i Washington Post i december 2018 skrev en debattartikel till stöd för misshandlade kvinnor. I artikeln uppgav hon att hon själv blivit misshandlad i ett förhållande, men namngav inte Depp.

Som en del i stämningen har Depp anklagat Heard för att slagit honom, något han har stöd av i ett bandat samtal parterna emellan.

I fyra år var Winona Ryder och Johnny Depp ett par. Nu stöttar hon honom i kampen mot exfrun, Amber Heard.
I fyra år var Winona Ryder och Johnny Depp ett par. Nu stöttar hon honom i kampen mot exfrun, Amber Heard.

Kan inte förstå

I skrivelsen berättar Ryder kort om den relation hon hade med Depp när de först träffades 1989 och hur de jobbade tillsammans med ”Edward Scissorhands” – filmen som släpptes 1990.

”För många år sedan kände jag Johnny mycket väl. Som par var vi tillsammans i fyra år. Jag såg honom som min bästa vän. Han stod mig lika nära som min familj. Jag räknar vår relation som en av de mest betydelsefulla i mitt liv.”

I slutet av skrivelsen ger hon sin syn på de anklagelser som nu skakar Depps karriär.

”Jag var såklart inte där under hans äktenskap med Amber. Men utifrån min erfarenhet, som var så vitt skild, var jag absolut chockad, förvirrad och upprörd när jag hörde om anklagelserna mot honom. Att han skulle vara en otroligt våldsam person är det sista jag kan tänka mig med tanke på den Johnny jag kände och älskade. Jag kan inte förstå de här anklagelserna.”

Hon avslutar med att strö lovord över sin exfästman.

”Jag kan ärligt och uppriktigt bara säga att jag känner honom som en mycket bra man – en otroligt kärleksfull och extremt omtänksam kille som var så beskyddande mot mig och de han älskade. Jag kände mig väldig, väldigt trygg tillsammans med honom.”

Johnny Depp och exfrun Amber Heard.
Johnny Depp och exfrun Amber Heard.
Publisert:

LÄS VIDARE