Nöje

Karriären går som tåget för Gustav Lindh

Av: 

TT

Gustav Lindh på premiären av "The Northman" i Los Angeles tidigare i veckan.
Gustav Lindh på premiären av "The Northman" i Los Angeles tidigare i veckan.

NÖJE

2021 utsågs han till en ”shooting star” på filmfestivalen i Berlin och nu har även Hollywood fått upp ögonen för svenske stjärnskottet Gustav Lindh.

Han gör sin första stora internationella roll i vikingadramat ”The northman”, regisserat av Robert Eggers och med namn som Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Björk och Willem Dafoe i rollistan.

Och Gustav Lindh ser ut att bli kvar i Hollywood. Enligt Deadline har agentbyrån ICM knutit skådespelaren till sitt stall.

Lindh har gjort en raketkarriär inom svensk film och tv. 2020 spelade han huvudrollen i Josephine Bornebuschs film ”Orca” och vann Bodilpriset för bästa manliga biroll i danska filmen ”Queen of hearts”.

Han syns just nu i kriminalserien ”Det mörka hjärtat” på Discovery+ och till hösten har ”Bränn mina brev” i regi av Björn Runge premiär. Filmen baseras på Alex Schulmans roman och handlar om hans morföräldrar Sven och Karin Stolpe och den senares relation med författaren och publicisten Olov Lagercrantz, som Lind gestaltar.

Till hösten får emellertid filmkarriären vänta, då spelar Gustav Lindh huvudrollen som Raskolnikov i Dostojevskijs ”Brott och straff” på Dramaten.

ANNONS

Fynda elektronik! Just nu pågår MediaMarkts stora SOMMARREA med tusentals kampanjprodukter!

Extern länk från Mediamarkt

Fynda här!

Publisert: