Rockstjärnans barn vill ge honom besöksförbud: ”Läskig”

Josh Homme i Queens of the stone age: ”Falska påståenden”

Josh Homme.
Josh Homme.

Queens of the stone age-frontmannen Josh Hommes barn vill ge honom besöksförbud.

De är rädda att han kommer att skada dem, enligt ansökan.

– Det är falska påståenden, säger Hommes advokat Susan Wiesner till TMZ.

Josh Hommes söner, 5 och 10 år gamla, har genom sin mamma Brody Dalle ansökt om besöksförbud för sin pappa. De anger våld i nära relationer som motiv.

Enligt dokument som TMZ har kommit över är barnen rädda att han kommer att skada dem. De benämner Queens of the stone age-sångaren som ”läskig” och säger att han skriker åt deras mamma och kör rattfull med dem i bilen.

”Hotar mörda pojkvän”

Enligt ansökan som först lämnats in till en domstol i Los Angeles anklagar den äldre sonen pappan för bland annat misshandel genom att ha slagit honom i huvudet, petat honom i bröstet och kastat saker mot honom. Homme ska enligt ansökan även ha hotat mörda mammans nya pojkvän, skriver TMZ.

Den yngre sonen anklagar sin pappa för att kalla mamman för svärord, köra rattfull och vara våldsam. 5-åringen berättar även att han är rädd för att besöka pappans hus.

Queens of the stone age.
Queens of the stone age.

”Falska påståenden”

Familjen vill nu hålla Josh Homme på 91 meters (100 yards) avstånd från dem. Men Dalle, som skiljde sig från Homme 2019, har fått avslag på två ansökningar. Efter att en domare i Los Angeles lade ner hennes fall tog hon det till en domstol i Santa Monica i Kalifornien, där hon också fick avslag, skriver TMZ.

Hommes advokat Susan Wiesner kallar anklagelserna för falska.

– Dalle har tidigare framfört dessa påståenden till polisen, (familjemyndigheten) DCFS och domaren vid familjerättsdomstolen, och samtliga har avböjt att vidta några åtgärder baserade på dessa falska påståenden, säger hon till TMZ.

Sparkade fotograf

Dalle har tidigare ansökt om besöksförbud för Homme i maj 2020 då hon angav våldsamt och alkoholpåverkat beteende som motiv. Homme svarade med att ansöka om besöksförbud för exet, som han menade dök upp på olika evenemang och försökte trigga en våldsam reaktion från honom, skriver Metal sucks.

Homme har en historia av våld utanför familjen. 2017 sparkade han en fotograf och i huvudet i samband med en konsert och gav sig på en säkerhetsvakt, vilket han senare bad om ursäkt för.

Parets tredje barn, en dotter i tonåren, nämndes inte i polisrapporten.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN