Little Jinder

Little Jinder är tillbaka – leder ”Svenska hits” på SVT

Av: 

Stina Dahlgren

Josefine ”Little Jinder” Jinder.
Josefine ”Little Jinder” Jinder.

NÖJE

Little Jinder leder SVT:s nya storsatsning ”Svenska hits”.

Men att komma tillbaka från mammaledigheten har varit svårare än vad hon trodde.

– Det tar nog en stund innan man hittar sina rutiner, jag vill ju mest bara vara med min son, säger hon.

Artisten Josefine ”Little Jinder” Jinder, 33, har nyligen kommit tillbaka från mammaledigheten. Nu leder hon SVT:s nästa storsatsning ”Svenska hits”.

– Det är ett 90 minuter långt program som handlar om videoeran, på den tiden när musikvideon faktiskt spelade roll. Man kommer att få se dess betydelse och vilka låtar som under den tiden var stora i Sverige. Sedan kommer massa nutida, fantastiska artister att tolka låtarna, säger Jinder.

Little Jinder: ”Behövde pengar”

Rollen som programledare är något hon börjat med först senare i karriären. Numera har hon lett program som ”Musikhjälpen”, ”Morgonpasset i P3” och ”Jinders travhörna”.

– Jag tycker det är en rolig roll att ha. Jag ser det bara som en kul utmaning att få testa något nytt men att det ändå är i mitt sammanhang.

Så det är viktigt att de program du leder handlar om ämnen som du själv brinner för?

– Ja, hundra procent. Så är det med allt jag gör. Fast ska jag vara helt ärlig så var väl ATG och travhörnan också för att jag behövde pengar, men det var också kul, säger Jinder och skrattar.

Förändrats av att få barn

Trots att hon är glad över att hon nu har börjat jobba igen upplever hon vissa svårigheter med att komma tillbaka.

– Det är liksom så otroligt omvälvande att få barn. Och det är ett extremt annorlunda liv jämfört med innan jag blev mamma. Det tar nog en stund innan man hittar sina rutiner, jag vill ju mest bara vara med min son. Så det är jävligt svårt att jobba, säger Jinder.

Att hon blivit mamma har förändrat henne både privat och jobbmässigt.

– Jag tror att jag mer allmänt bara är mer stabil i alla roller, och jag är nog lite mer att lita på än vad jag var förr i tiden, säger Jinder.

Viktigast i livet

Hon upplever också att hela hennes liv har fått ett helt annat syfte än tidigare.

– Innan var mitt liv så fladdrigt och baserat på vad jag presterade. Jag levde för när jag jobbade, var i studion eller var ute och festade. Nu känner jag att jag fått ett syfte på ett annat att som inte är baserat på prestation eller ångest eller att någon annan ska tycka om mig. Förutom mitt barn som jag ju såklart vill ska tycka om mig, det är det viktigaste i mitt liv nu, säger Josefine Jinder.

Då sänds ”Svenska hits” på SVT

”Svenska hits” sänds lördagen den 25 september klockan 20.00 på SVT och på SVT play. Little Jinder programleder det hela tillsammans med Peter Siepen, 58.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

TV4-profilen spydde i sändning: ”Det var verkligen fruktansvärt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Little Jinder

SVT, Sveriges Television

Peter Siepen