Jocke och Jonna Lundell mäktigast på sociala medier 2021

Här är hela listan

Joakim Lundell och Jonna Lundell.
Joakim Lundell och Jonna Lundell.

Joakim och Jonna Lundell är mäktigast på sociala medier.

Enligt Medieakademins maktbarometer slår de både Bianca Ingrosso och Therése Lindgren.

”Jag lyssnar ofta på våra följare vilket nog gör att de känner att de påverkar våra val på riktigt”, skriver Joakim Lundell till TT.

Varje år sammanställer Medieakademin data över hur olika konton lyckats på sociala medier. Det handlar om engagemang och räckvidd på plattformarna Facebook, Youtube, Instagram och Twitter.

Jocke och Jonna Lundell.
Jocke och Jonna Lundell.

Paret Lundell i topp

I år är det än en gång paret Joakim Lundell, 35, och Jonna Lundell, 27, som är allra mäktigast på sociala medier. På Youtube hamnar paret på en andraplats, strax efter Therése Lindgren, 34. Och på Instagram är det Joakim Lundell som kniper förstaplatsen och har allra mest räckvidd och engagemang i hela Sverige.

Therése Lindgren.
Therése Lindgren.

Mäktigast i Sverige 2021

Tillsammans är paret Lundell mäktigast i Sverige på sociala medier. De slår kändisar som Mauri Hermundsson (plats 8), Anis Don Demina (plats 18), och Bianca Ingrosso (plats 30).

”Jag lyssnar ofta på våra följare vilket nog gör att de känner att de påverkar våra val på riktigt. Vi har också gjort en massa nya saker på Youtubekanalen under året, vilket satte fart på kanalen”, skriver Joakim Lundell till TT.

Han och Jonna har tagit hem topplaceringen både 2017 och 2018. Det blir alltså tredje året de utses till mäktigast på sociala medier i Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE