Rebel Wilsons team ville stoppa henne från att gå ned i vikt

”Varför skulle du vilja göra det?”

Rebel Wilson i september 2021.
Rebel Wilson i september 2021.

Skådespelerskan Rebel Wilsons team ville inte att hon skulle leva mer hälsosamt.

De trodde att en viktnedgång skulle förstöra hennes karriär.

– De sa bara ”Varför? Varför skulle du vilja göra det?” för att jag tjänade miljoner på att vara den roliga, tjocka tjejen, säger Wilson till BBC.

Skådespelerskan och komikern Rebel Wilson, 41, har spelat i filmer som ”Bridesmaids”, ”Pitch Perfect” och ”How to be single”. Hon har hyllats för sin komiska sida och får ofta spela humoristiska roller.

När hon förra året meddelade sitt team att hon ville ha ett hälsosamt år och gå ned i vikt, både för sin psykiska och fysiska hälsas skull, så fick hon inte den responsen hon ville ha.

– De sa bara ”Varför? Varför skulle du vilja göra det?” för att jag tjänade miljoner på att vara den roliga, tjocka tjejen, säger hon i en intervju med BBC.

Rebel Wilson spexar till det 2018.
Rebel Wilson spexar till det 2018.

Rebel Wilson: ”Helt galet”

Under året som gått har hon gått ned 36 kilo och av den anledningen fått mycket uppmärksamhet både i media och privat, något hon nu ifrågasätter.

– Är det vad kvinnor ska behöva göra i den här världen, gå ned i vikt för att få uppmärksamhet? Det är fascinerande. Varför är folk så besatta av framför allt kvinnor och deras utseende? säger Wilson i intervjun.

Skådespelerskan säger att det för hennes egen del aldrig har handlat om utseende. Hon har istället satsat på att bli mer hälsosam och på att må bättre.

– Jag vet hur det känns att vara en kvinna som är osynlig för de allra flesta, att inte ses som ”traditionellt vacker”. Det är helt galet att försöka passa in i den mallen. Det är bättre att försöka vara den mest hälsosamma versionen av sig själv, säger Rebel Wilson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln