Här är alla deltagare i ”På spåret” 2021

Förra säsongens vinnare Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg vill försvara titeln

Det är flera nya namn i vinterns upplaga av ”På spåret”.

Men förra säsongens vinnare Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg är med och försvarar titeln.

– Det är superkul att vara med. Det kan ju komma vilka frågor som helst. Ibland sitter man där som ett frågetecken och har ingen aning, säger Magdalena Forsberg till Aftonbladet.

Den 26 november är det säsongspremiär för ”På spåret” som nu är inne på sin 32:a säsong. Som vanligt sitter domaren Fredrik Lindström och programledaren Kristian Luuk redo att lägga ut dimridåer för att göra det så svårt som möjligt för deltagarna att gissa vart vi är på väg.

– Jag kan i princip garantera en spännande och rolig säsong med otroligt färgstarka och kunniga tävlande som bjuder både på imponerande kunskap och på sig själva, säger Luuk i ett pressmeddelande.

Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson bildar lag i ”På spåret”.
Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson bildar lag i ”På spåret”.

Bergfeldt och Oscarsson nybörjare

Årets upplaga bjuder på två lag med nykomlingar. Det ena består av SVT:s egen reporter och programledare Carina Bergfeldt som tävlar tillsammans med Marcus Oscarsson, känd som spexig politisk kommentator i TV4.

– Detta blir den mest spännande tågresa jag har gjort och att få göra resan ihop med Carina Bergfeldt känns jätteroligt, säger Oscarsson i ett pressmeddelande.

– Jag tycker att det ska bli så himla roligt att göra det här med Marcus, som ju är minst lika mycket USA-nörd som jag är. Vi hoppas på frågor från det stora landet i väst, och samtidigt är det den stora skräcken. Tänk om vi får en USA-fråga vi inte kan, då kommer verkligen skämskudden fram, säger Bergfeldt till Aftonbladet.

Den andra nybörjarduon består av krönikören och radioprofilen Hanna Hellquist som tävlar tillsammans med Ina Lundström, komiker och programledare med podden "Flashback forever".

Stjärnkocken Marcus Samuelsson och artisten Jason ”Timbuktu” Diakité.
Stjärnkocken Marcus Samuelsson och artisten Jason ”Timbuktu” Diakité.

Nya konstellationer – gamla favoriter

Övriga startfältet består av idel bekanta ansikten som delvis dyker upp i helt nya konstellationer. En sån duo är artisten Jason ”Timbuktu” Diakité som tog sig till semifinal 2014. Men nu har han stjärnkocken och krögaren Marcus Samuelsson vid sin sida.

Komikern Jonatan Unge är också bekant för tittarna. Han har tidigare tävlat med sin mamma, Expressen-journalisten Cecilia Hagen. Hon är nu utbytt mot en annan Cecilia – Cecilia Düringer som gör podden P3 Historia för Sveriges Radio.

Tillsammans med radioprofilen Christer Lundberg tar Agnes Wold död på hälsomyter och svarar på frågor från lyssnarna i ”Fråga Agnes Wold” i P4.
Tillsammans med radioprofilen Christer Lundberg tar Agnes Wold död på hälsomyter och svarar på frågor från lyssnarna i ”Fråga Agnes Wold” i P4.

Agnes Wold tävlar med radioprofil

Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriologi, är också helt ny i sammanhanget men tävlar med ”På spåret”-veteranen och radioprofilen Christer Lundberg.

Par som fått en ny chans i år är humorduon Dilan Apak och Moa Lundqvist, artisten Patrik Arve som tävlar med journalisten Irena Pozar samt radioprogramledaren Farah Abadi som tävlar med underhållaren Johan Glans.

– Att vi får återvända till "På spåret" är jätteroligt, men det bevisar även än en gång att charm trumfar intellekt, säger Dilan Apak i ett pressmeddelande.

Farah Abadi och Johan Glans.
Farah Abadi och Johan Glans.
Claes Elfsbergs och Magdalena Forsbergs segerjubel.
Claes Elfsbergs och Magdalena Forsbergs segerjubel.

Magdalena Forsberg: Pressen borta

Efter att ha besegrat radioparet Louise Epstein och Thomas Nordegren i förra årets stenhårda final kommer även skidskytten Magdalena Forsberg och tv-ankaret Claes Elfsberg tillbaka för att försvara titeln som mästare i "På spåret".

Hur känns det att vara med som titelförsvarare?

– Jag tycker nog att pressen är borta. Nu känns det som att vi har varit med en gång och visat att vi kan svara på några frågor i alla fall. Det känns inte lika nervöst den här gången, säger Magdalena Forsberg till Aftonbladet.

Har du pratat ihop dig med din parhäst?

– Nej, vi har inte pratat ihop oss och lagt upp nån taktik än. Jag får ta och ringa Claes här så får vi prata ihop oss lite grann, säger hon.


Agnes Wolds krav för att vara med i ”På spåret”

Jan-Olov Andersson: Så stjäl SVT av Filip & Fredrik i Kanal 5


Domaren Fredrik Lindström (till vänster) och programledaren Kristian Luuk.
Domaren Fredrik Lindström (till vänster) och programledaren Kristian Luuk.
Publisert:

LÄS VIDARE