Sverige tokhyllas: ”Sverige är fantastisk - varför bor vi inte där”

NÖJE

När trollen tar över, surar i kommentarsfält och neggar Sverige är det viktigt att påminna om att undersökning på undersökning visar att Sverige är ett av de bästa länderna i världen. På nästan allt. I veckan hyllade även den supeheta talkshowvärden, James Corden, landet Sverige

Undersökningar visar att Sverige är ett av de bästa länderna att bo i. Bland annat topplaceras Sverige i en av de mest omfattande studierna av livskvalitet någonsin gjord, publicerad i The Lancet. Där värderade 2000 forskare i 124 länder 33 faktorer som FN:s mål för hållbar utveckling, bland annat fattigdom, utbildning, jämlikhet och innovation.

Bra pass

Svenskar har även det näst bästa passet i världen, tätt efter Tyskland. Vi kan åka till 176 territorier utan visum (Tyskland 177).

Gör mest för mänskligheten

Sverige gör även gott för mänsligheten. Enligt Good Country Index är Sverige det land i världen som gör mest. I veckan hyllade även talkshowvärden, James Corden landet Sverige. Corden frågade sig ”varför i helvete de inte bor i Sverige i stället.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sverige