Fansen sörjer fel Manson – tror att rockstjärnan är död

Marilyn Manson är fortfarande i livet.

Men på Twitter sörjer fansen hans död.

De blandar nämligen ihop rockstjärnan med den ökände mördaren Charles Manson som dog på måndagen.

På måndagsmorgonen kom nyheten om att sektledaren Charles Manson är död, och reaktionerna lät inte vänta på sig i sociala medier.

Men en del fans verkar inte riktigt på det klara med vem som faktiskt har dött. Många misstar nu den ökände mördaren för att vara rockstjärnan Marilyn Manson.

”RIP Charles Manson, han lärde mig att det var okej att vara annorlunda”, skriver ett fan och syftar på rockstjärnan, alltså Marilyn Manson.

Och personen i fråga är långt från ensam om att blanda ihop namnen.

Flera på Twitter lägger upp bilder med Marilyn Manson med kommentaren ”RIP Charles Manson.

Marilyn Monroe och Charles Manson

Marilyn Manson, som egentligen heter Brian Warner, har i sin självbiografi berättat bakgrunden till sitt artistnamn. Marilyn syftar till Marilyn Monroe och Manson till sektledaren, och ska visa på balansen mellan ”det goda och det onda”.

”Marilyn Monroe har en mörk sida, precis som Charles Manson hade en god, intelligent sida”, skriver han i boken enligt Mashable.

Marilyn har inte kommenterat Charles Mansons död. Men på Twitter har han lagt upp en bild på omslaget till sin singel ”Sick City”. Där syns sektledarens ansikte med texten ”Lie”.

Charles Manson var ledare för den sektliknande Mansonfamiljen som begick flera mord 1969. Ett av offren var den höggravida skådespelaren Sharon Tate.

RIP Charles Manson https://t.co/0mBU73PYkp
Publisert:

LÄS VIDARE