Magdalena Graafs känslosamma hyllning till döde sonen

Skriver om saknaden på sin Instagram

avAlex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

För fyra år sedan förlorade Magdalena Graaf sin 19-årige son Isak.

På Instagram delar hon nu med sig av en gammal bild på henne och sonen – och gör en annorlunda tappning av nya trenden ”10yearchallenge”.

– Min ”10yearchallenge” är att blicka tillbaka och försöka övertyga mig själv att du inte längre finns kvar, skriver hon.

I augusti 2014 fick Magdalena Graaf, 43, det fruktansvärda beskedet att hennes då 19-årige son Isak dött under tragiska omständigheter.

När hon gästade podcasten ”Nemo möter en vän” förra året berättade hon att sonen kämpat mot inre demoner, men att han vid sin död hade börjat få ordning på sitt liv.

Foto: Sara Ringström
Magdalena och Isak.

Hon berättade även om att det inte finns någon terapi som hjälper vid förlusten av ett barn, samtidigt som hon också är glad över att hon och sonen inte skildes som ovänner.

– Jag har lärt mig att leva med smärtan lite grann. Jag försöker se det fina och att jag har fått låna honom. Se på alla fina minnen vi haft och prata mycket om honom. Vi pratar jättemycket om Isak. Har med honom överallt när vi gör saker, säger hon och fortsätter:

– Många tror att när någon går bort så vill man inte prata om det. Men att få prata om Isak och få berätta historier är som att få tillbaka honom i några sekunder.

Hyllar sonen med ett känslosamt inlägg

I ett nytt Instagraminlägg delar hon med sig av en gammal bild på henne och sonen Isak. Till inlägget har hon taggat fenomenet #10yearchallenge – ett fenomen där man jämför en profilbild från 2009 med en nutida.

– Min ”10yearchallenge” är att blicka tillbaka och försöka övertyga mig själv att du inte längre finns kvar. Varje år, dag och minut som jag hade med dig har jag tagit till vara på, saknat, kommit ihåg och älskat, skriver hon i inlägget.

Aftonbladet har sökt Magdalena Graaf som godkänner publiceringen av sitt instagraminlägg. Hon avböjer att kommentera ytterligare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM