”Robinson”-Ida kritisk efter TV4:s val: ”Riktigt tråkigt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Robinson”-gänget fick i ett tidigare avsnitt gissa hur mycket de tappat i vikt.

Nu reagerar deltagaren Ida Lindström och menar att det bidrar till vikthets.
– Det är någon jävla norm som säger att man ska vara extremt smal och snygg, jag tycker det är så jäkla fel, säger hon till Nöjesbladet.

I söndagens avsnitt av ”Robinson” fick deltagarna för första gången sedan de kom till ön se sig själva i en spegel för att sedan gissa sin vikt.

Ida Lindström är inte helt bekväm med hur segmentet framställs i programmet, och menar att vissa delar klipptes bort.

”Okey, TV4 valde att inte ta med mina tankar om samhällets vikthets i kvällens avsnitt, vilket jag tycker är riktigt tråkigt”, skriver hon på Instagram.

Hon uttrycker oro över att klippet ska bidra till kroppshets.

”Jag är livrädd att klipp som detta triggar fler i den yngre generationen att svälta sig för att uppnå samhällets vidriga normer”, skriver hon och fortsätter:

”Det jag vill säga till er som följer, speciellt till ni tjejer som dagligen omges och påverkas av press i skolan, kompisarna och sociala medier, är att det vi utsätter oss för i Robinson INTE är hälsosamt och ingenting någon ska sträva efter i sin vardag”

”Aldrig mått så dåligt”

Ida må ha gått ner i vikt, men hon skriver att hon aldrig mått så dåligt och varit så orkeslös som hon var på ön.

”Samhällets vikthets fortsätter, redigeringsprogrammen utvecklas och ångesten ökar. Vi måste tillsammans sprida kunskap och erfarenheter om detta för att sätta stopp. 
Det viktigaste är att DU trivs med dig själv och din kropp, oavsett vilken storlek eller form du lever i.
Strunta i de oskrivna reglerna, eller skriv dina egna regler”.

1 av 4 | Foto: TV4
Ida Lindström reagerar mot klippet i ”Robinson” där deltagarna ska gissa sin vikt.

TV4: ”Viktiga frågor”

Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Robinson” har sett Idas inlägg.

”På inspelningsplats filmar vi oerhört mycket material som ska utmynna i förhållandevis få tv-timmar. Alla intervjuer med deltagarna har vi därför inte möjlighet att ta med i programmet. Vi har tagit del av Idas inlägg och synpunkter och vi håller med om att det är viktiga frågor hon lyfter i sitt inlägg”, skriver han i ett sms.

Ida Lindströms Instagraminlägg har fått enorm respons. För Nöjesbladet uttrycker hon förståelse för att TV4 har fått lippa i materialet, men ställer sig kritisk till att de hade med klippet med viktmomentet utan någon motpol.

– De borde kanske ha i bakhuvudet att det är folk som påverkas av det. Särskilt yngre, både tjejer och killar, säger Ida Lindström till Nöjesbladet och fortsätter:

– Jag önskar att det hade synts direkt i tv-rutan för då hade det nått ut till ännu fler.

Bland responsen finns personer som både har levt eller lever med ätstörningar som har tackat för ett bra inlägg.

Varför reageraede du så starkt?

– Jag blev ju också påverkad av detta i grundskolan precis som mina klasskompisar. Då var det inte lika vanligt med sociala medier – tack och lov – men hade det varit det när jag gick i högstadiet kan jag tänka mig att det hade varit extremt jobbigt.

Ida Lindström menar att det enda man ser är ”en massa bilder med fokus på en smal kropp”.

– Oavsett om det är i sociala medier, sina klasskompisar eller föräldrar som säger ”jag är så tjock” blir man ju extremt påverkad av sin omgivning, kanske omedvetet. Det är någon jävla norm som säger att man ska vara extremt smal och snygg, jag tycker det är så jäkla fel, säger Ida Lindström till Nöjesbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN