Charlotte Perrelli tippar Benjamin Ingrossos placering

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Som tidigare Eurovision-vinnare vet Charlotte Perrelli vad Benjamin Ingrosso går igenom just nu och vilken press han utsätts för.

Nu tar hon med sig familjen och flyger ner till Lissabon för att visa sitt stöd och ger Benjamin ett råd.

– Det kan vara ett once in a lifetime så det är bara att njuta, säger hon till Nöjesbladet.

Ikväll tävlar Benjamin Ingrosso, 20, i den andra delfinalen i Eurovision song contest för att försöka ta sig vidare till lördagens stora final i Lissabon med sin låt ”Dance you off”.

Samtidigt har Charlotte Perrelli, 43, packat väskorna här hemma för att tillsammans med maken Anders Jensen, 41, och barnen Adrian, 5, Izabella, 9, Angelo, 14, och Alessio, 13, flyga ner och se finalen live i Altice Arena på lördag.

– Det känns väldigt skoj att vi alla åker ner till Lissabon. Benjamin är ju barnens kusin och det känns faktiskt som en självklarhet att vi är på plats och stöttar och hejar på allt vi kan, säger hon till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Hela familjen Perrelli Jensen på väg till Lissabon för att stötta Benjamin Ingrosso i Eurovision.

”Är ingen jobbresa”

Charlotte som tävlat i Eurovision två gånger och vunnit hela tävlingen en gång är en ikon och stor stjärna i Eurovision-kretsar och det blir förstås stor uppmärksamhet kring hennes närvaro.

– Tanken var att vi skulle åka ner bara för Benjamins skull men eftersom det läckt ut att vi kommer ner så har jag lovat att göra intervjuer med några stora tidningar och tv-kanaler, exempelvis BBC. En del av dem tillsammans med Benjamin. Men jag åker ner privat. Det är ingen jobbresa, säger hon.

Som tidigare vinnare av Eurovision (och ex-faster) vet hon vad Benjamin går igenom och kan ge både stöd och råd.

– Nu är han så långt in i tävlingen redan men det allra viktigaste i det här läget är att ha roligt. Det kan vara ett once in a lifetime, så det är bara att njuta, säger hon.

Sverige ligger fortfarande högt på bettinglistorna men utgången är svår att tippa.

– Jag tror att Benjamin har väldigt goda chanser i tävlingen. Han är en extremt duktig artist, stabil och trygg. Och han har en bra låt. Sedan så finns det ju som alltid ett gäng tramslåtar som alltid är farliga, dessa flugor har alltid en chans att få väldigt mycket röster och lyckas bra vilket är otroligt provocerande. Jag håller alla tummar och tår för Benjamin och jag tror på Topp 5. Helt klart, säger hon.

Publicerad: