Lotta Engberg

Lotta Engberg om konkurrensen: ”Sanna ska hålla sig i Stockholm”

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Lotta Engberg öppnar upp för ännu en sommar med ”Lotta på Liseberg”.

Och hyllar samtidigt sin vän och kollega Sanna Nielsen.

– Hon är fantastisk på det hon gör, och jag sköter mig rätt bra också om jag får säga det själv, säger hon.

Det är en trött men glad Lotta Engberg som välkomnar in Nöjesbladet bakom scenen efter sändningen av måndagens ”Lotta på Liseberg”.

När hon får frågan om hon vill köra en sommar till på Liseberg kommer svaret utan tvekan.

– Visst tusan vill jag det. Jag känner inte att jag är färdig med ”Lotta på Liseberg” på något enda sätt. Men det är långt till nästa sommar och mycket kan hända, säger hon.

Lotta Engberg vill inte heller kännas vid någon konkurrens mellan henne själv och Sanna Nielsen som är programledare för ”Allsång på Skansen”.

– Jag läste Nöjesbladets chatt när du rapporterade från ”Allsång på Skansen” senast och då reagerade jag på att det verkligen var två olika läger bland läsarna där jag och Sanna ställdes mot varandra, säger Lotta och forsätter:

– Det är lite tråkigt för Sanna och jag är vänner och från min sida är det ingen konkurrens eller tävling. Hon är fantastisk på det hon gör, och jag sköter mig rätt bra också om jag får säga det själv.

Ett förslag från läsarna i chatten var att Lotta Engberg och Sanna Nielsen skulle byta plats en vecka, för att se vad som skulle hända med de båda programmen då.

– Det tror jag inte alls på. Sanna ska hålla sig i Stockholm och jag ska vara här på Liseberg. Vi blir bäst så, säger hon och fortsätter:

– Fast jag skulle gärna jobba med Sanna igen, men det vore roligare om hon och jag gjorde ett helt annat och nytt program tillsammans i så fall.

Lotta har jobbat hela sommaren och ska njuta av välförtjänt ledighet efter finalprogrammet nästa vecka.

– Det blir en lång ledighet. Tänk dig, jag är ledig mellan 14 augusti och 23 november. Det ska bli häftigt. Jag ska resa, gå en utbildning för att bli God man och sen ska jag bara unna mig, säger hon.

Under måndagens program sjöng Lotta sin gamla hit ”Kär och galen”, vilket leder in samtalet på kärleken och hur det står till med den?

– Jag är en väldigt förnöjsam singel. Jag har mina vovvar och jag har så mycket annat, annan kärlek i mitt liv. Inte ens en liten, liten kille, säger Lotta och skrattar.

– Eller jag har ju massor av småpojkar i mitt liv förstås, men det är ju barnbarnen. Jag träffar dem inte så mycket som jag vill. Allra helst vill jag röva bort dom från dagis och bara ha dem hela tiden.

Den populära programledaren åker vanligtvis hem direkt efter att sändningarna av ”Lotta på Liseberg” är över. Undantaget blir efter nästa veckas final som gästas av Lill Lindfors, Per Andersson, Rolandz, Arvingarna och Dolly Style.

Då blir det klackarna i taket.

– Ja, då ska jag festa och fira. Då har jag till och med bokat ett hotellrum här i stan.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Sanna tjänar dubbelt så mycket som Lotta

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Engberg

Sanna Nielsen

Allsång på Skansen

Lotta på Liseberg (TV4)