Ordkrig mellan Swift och Spotify: Har inte fått betalt en fjärdedel av vad de påstår

Skivbolaget: Hon har fått mindre än en halv miljon dollar - Spotify: Den summan fick hon bara förra månaden

Bråket mellan Taylor Swift och Spotify fortsätter.

Nu hävdar stjärnans skivbolag att hon bara fått en halv miljon dollar från streamingtjänsten.

Spotify hävdar att hon fått den summan bara för förra månadens spelningar.

Taylor Swift är världens bäst säljande artist just nu. Men hon vägrade inte bara att lägga upp sitt senaste album på streamingtjänsten Spotify. Hon har också dragit tillbaka hela sin musikkatalog.

Tidigare i veckan skrev Spotifys grundare Daniel Ek i ett öppet brev att en artist i Swifts storlek kunde räkna med utbetalningar på över 6 miljoner dollar (47 miljoner kronor) i år.

Fått mer för video

Men Scott Borchetta är vd för Swifts skivbolag Big Machine och säger i ett uttalande till Time Magazine att Swift fått mindre än en halv miljon dollar för spelningar på Spotify i USA de senaste 12 månaderna. Han hävdar att hon fått in mer pengar från videovisningstjänsten Vevo än från Spotify.

Enligt Borchetta har hans bolag fått totalt 496 044 dollar (drygt 3,8 miljoner kronor) för streamingen av Swifts musik i USA.

”Summan skulle ha ökat”

En talesperson för Spotify säger till Time Magazine att företaget totalt betalat ut 2 miljoner dollar (15,6 miljoner kronor) för streaming av Swifts låtar över hela världen de senaste 12 månaderna.

– Ju mer vi växer desto mer betalar vi till artister och vi växer som tokiga, säger Jonathan Price som är global kommunikationschef för Spotify, till Time Magazine.

Han pratar också specifikt om Taylor Swift och hennes senaste album ”1989”:

– Taylor gav precis ut en jättebra skiva så hennes popularitet har växt. Vi betalade i runda slängar en halv miljon dollar till Taylors skivbolag och förlag månaden innan hon drog tillbaka sin katalog och det var utan att vi ens hade ”1989” hos oss, och den summan skulle bara ha ökat.

Publisert: