Bröt ihop efter missade beställningen

NÖJE

Benedikt Staege tappade minnet efter olycka

1 av 5 | Foto: "Arga restaurangen”-deltagaren Benedikt Staege är missnöjd.

Han kom inte ihåg beställningen – och bröt ihop.

Nu berättar "Arga restaurangen”-deltagaren Benedikt Staege sanningen om hans mystiska minnesproblem.

– Jag var med om en olycka och tappade stora delar av minnet, säger han.

Han bröt ihop i köket.

I kvällens avsnitt av "Arga restaurangen” fick Benedikt Staege, 22, panik när han inte kom ihåg beställningarna.

– Jag blev så besviken, förbannad och började gråta. Jag trodde att jag skulle klara av det, säger han.

Men vad tittarna aldrig fick veta är att det finns en förklaring till Benedikts minnesproblem. För tre år sedan råkade han ut för en olycka – och vaknade upp med stora minneluckor.

– Jag åkte skateboard på väg mot busshållsplatsen, men jag svimmade av medan jag stod på brädan och flög rakt ner på ansiktet. Sekunderna efteråt vaknade jag på asfalten i massor med blod.

Sedan olyckan har han haft svårt att minnas stora delar av sitt tidigare liv, och har även problem med att lägga nya saker på minnet.

– När jag vaknade mindes jag inte vilka jag kände, vad jag gjorde, var jag bodde. Allt var borta. Det mesta jag vet i dag är för att min mamma har berättat för mig vad som har hänt, säger han och forsätter:

– Jag har gått hotell- och restaurangskola, men det vet jag enbart för att jag har halvklara betyg från det. Jag minns inte vad lärde mig där.

Benedikt har varit hos läkaren två gånger, men ingen har lyckats hitta en förklaring till hans problem.

– Jag gav upp på läkarna och slutade gå. Jag haft många små hjärnskakningar tidigare i mitt liv, jag var en klantig unge, jag åkte in i ett träd och flög in genom en glasruta. Jag tror skateboardolyckan blev för mycket, säger han.

Minnesproblemen har gjort att han har haft svårt att få jobb.

– Jag har testjobbad men det gick åt skogen för att jag kunde inte komma ihåg vad jag skulle göra och när jag skulle vara på plats.

Benedikt ser ljust på framtiden och jobbar nu med att försöka leta så många minnen som möjligt från tiden innan olyckan.

– Dessutom har jag har blivit en expert på att anteckna så mycket som möjligt på så kort tid på möjligt, för att jag ska veta vad jag ska göra härnäst, säger han.

”Arga restaurangen" sänds i Kanal 5 på torsdagar klockan 21.00.