Så mycket bättre

Så mycket succé – för September

Av: 

Jessica Isaksson

NÖJE

”Alla vill ta bilder, det är kaos”

Hennes tolkningar toppar de svenska listorna.

Petra Marklund får prestationsångest av ”Så mycket bättre”-effekten.

– Allt känns surrealistiskt, säger hon.

Foto: all anledning att vara glad Petra ”September” Marklund är mer populär än någonsin. Tre av hennes tolkningar från tv-programmet ”Så mycket bättre” toppar en av Itunes listor.

Petra ”September” Marklund, 26, har haft stora framgångar utomlands i flera år. Men det är ”Så mycket bättre” som satt henne på den svenska kartan. Tre av hennes tolkningar i programmet ligger på Itunes svenska topp femlista.

– Jag har aldrig sett det någon gång, det är helt sjukt. Jag får prestationsångest, jag kommer aldrig kunna göra det igen, säger Petra Marklund som just nu är i London.

Fick beröm

På flygplanet blev hon väckt av de svenska flygvärdinnorna som bjöd henne på champagne. Medpassagerarna kom förbi och berömde henne för prestationerna i programmet. Petra Marklund tycker att just den svenska uppmärksamheten ”känns mer i hjärtat” än de internationella hyllningarna.

– Det känns så kul. Alla vill ta bilder, det är kaos. Allt känns surrealistiskt. Men jag var jättesugen på champagne, skrattar hon.

Hur ska du hålla i den svenska framgången?

– Det har blivit en karusell och allt som är hysteriskt lugnar ju ner sig. För mig handlar det bara om att göra musik och fokusera på det jag är bra på, säger hon.

Radiohysteri

De svenska radiokanalerna har märkt av ett ökat ­intresse från lyssnarna. Christer Modig, programdirektör på MTG Radio som har bland annat Rix FM och NRJ, berättar om hysterin kring hennes tolkning ”Mikrofonkåt”.

– De släppte den inte på en gång, vi märkte att våra lyssnare ville ha just den. Så fort vi fick den från skivbolaget lade vi upp den. Både den och nya singeln ”Resuscitate me” gick upp som raketer, säger Christer Modig.

– Man kan jämföra det med genomslaget som Melodifestivalen brukar ge. Låtarna får hög kännedom väldigt snabbt, fortsätter han.

I februari släpps Septembers nya album ”Love CPR”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarens trender hos Åhléns - handla kläder, skor och väskor här.

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre

Petra Marklund