Tom Jones: Nu är jag trött på att se tokig ut

Av: Jonas Sverin

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan om trosor som fortfarande slängs upp på scen – och att åldras med värdighet

HYLLAS Tom Jones, 71, fick fin kritik av Nöjesbladets recensent Markus Larsson. ”Praise and blame” fick fyra plus och omdömet ”Tom Jones bästa skiva på 70 år”.
Foto: Aftonbladet Bild
HYLLAS Tom Jones, 71, fick fin kritik av Nöjesbladets recensent Markus Larsson. ”Praise and blame” fick fyra plus och omdömet ”Tom Jones bästa skiva på 70 år”.

LONDON. I dag släpper Tom Jones skivan ”Praise and blame”.

Trots att ”Tjuren från Wales” nu är 70 år kastar kvinnor fortfarande upp sina trosor på scen.

– I början var det otroligt sexigt. Men nu ses det nog mest som ett skämt, säger han.

När jag kommer in i rummet på Charlotte Street Hotel i London är Tom Jones, 70, inne på toaletten. ”Tjuren från Wales” nynnar inte medan han tvättar händerna. Han sjunger för full kraft. Det ekar mellan kakelväggarna.

När han kommer ut ser jag att han numera är vithårig. De mörka lockarna är ett minne blott.

Har du blivit bekväm i din egen ålder nu?

– Anledningen till att jag slutade färga håret är att förut, när jag lät det växa ut, kom det ut i olika färger. Men sedan kom vita hårstrån och jag tänkte ”oh, det ser snyggt ut”. Och mitt hår mår mycket bättre nu när jag inte färgar det, säger Tom Jones.

”Gaga kan sjunga”

På den senaste skivan är låtarna inte lika fulla av sex som de brukar vara. Han har inspirerats av 50-talets gospel och rock ’n’ roll. Trots det tillbakablickande soundet säger Tom Jones att han älskar att se nya band som Kings of Leon och Kaiser Chiefs. Han gillar även popstjärnor som Pink och Lady Gaga.

– Lady Gaga kan sjunga och jag gillar hennes sound. Vad gäller hennes flamboyanta sida är jag säker på att hon gör det för att få utrymme. Om hon inte var så skandalös skulle hon ha svårt att nå ut till människor.

Tom Jones väckte likt Lady Gaga ramaskri på 60-talet med sin sexiga framtoning. På scen var han klädd i tighta byxor och öppna skjortor. Tjejerna skrek av förtjusning. Nu för tiden är det lite lugnare.

– Jag kanske inte knäpper upp skjortan lika mycket som jag brukade, för nu börjar håret på bröstet bli vitt också. När man blir äldre vill man inte se tokig ut. Men det är klart att jag rör mig på scenen fortfarande, men kanske inte lika vilt som jag brukade göra.

Och vilt var det ”back in the days”. Tom Jones berättar att hela grejen med trosorna på scenen började i New York 1968. När han sedan kom till Las Vegas började kvinnorna till och med kasta upp sina hotellnycklar till honom.

Trosorna – ett skämt

– I början var det otroligt sexigt när kvinnor tog av sig sina underkläder, det var helt okänt då. Problemet nu är att det har blivit mer av ett skämt. Ungdomarna tänker ”Oh, Tom Jones, släng underkläder på honom”.

Publicerad: