Skifs tårfyllda final

Foto: björns succéår I går kväll uppträdde Björn Skifs för sista gången med sin show. Publikens entusiastiska hyllning rörde honom till tårar.
NÖJE

Den sista föreställningen. Final i Globen.

Då brister det för Björn Skifs. Han blir så rörd att han får svårt att sjunga.

– Det här har varit det största och bästa året i mitt artistliv, säger en tagen Björn Skifs.

Globen-publiken stod upp och jublade.

– När jag sedan satt ensam där vid pianot.... balladen förstörde det för mig, säger Björn Skifs efteråt. Publiken var alldeles tyst. Hela Globen lyssnade på mig som spelade ”Let music live” ensam.

Showen där han gör om sina gamla låtar har spelats 110 gånger sedan premiären på Cirkus, och setts av 250 000 svenskar.

Han, och hustrun Pernilla Skifs som regisserat, har hittat nya infallsvinklar på sångerna. Gjort oväntade arr och häftiga scener.

Björn Skifs är som sitt eget ”Så mycket bättre”.

Skojar med stjärnan

När det är sista konserten hör det till med bus. Musiker och tekniker brukar hitta på ett par saker för att få stjärnan ur balans. Så också den här lördagskvällen.

När Björn Skifs klär om till snusande gubbe i fleece-väst och pälsmössa av mindre smickrande modell brukar en kvinnlig dansare komma in med ombytet på scen. Nu var det kostymören Johan Björk klädd som femme fatale som överraskade Skifs.

Ett lämmeltåg

Och när orkestern sjöng ooka-chacka i ”Hooked on a feeling” hoppade ett lämmeltåg av tekniker och crew fram på scen.

Björn Skifs skrattade, men behöll fattningen.

I stället var det publikens entusiastiska kärlek, finalen på ett succéår som fick Björn Skifs att bli tårögd och få svårt att hitta orden.Jens Peterson