”Anna lovad topplats – i Let’s dance”

avMagnus Sundholm, Lotta Glimstedt, Niklas Strömberg

NÖJE

Paul: Hon skulle få 95 000 kronor för varje avsnitt

Foto: TV4 ville även att Paul Anka skulle framföra en låt i ”Let’s dance”, som hustrun skulle dansa till. ”Jag fick beskedet att jag skulle vara med i slutet, i avsnitt nio eller tio”, säger han.

Nästan 100 000 kronor per avsnitt.

Och en hemlig garanti att inte röstas ut.

TV 4 ville till varje pris ha Anna Anka till ”Let’s dance”, avslöjar hennes man.

– Anna fick löfte om att vara med fram till slutet, säger Paul Anka.

Foto: Anna Anka landade i Sverige i går kväll. Tv-profilen har fortsatt att jobba med TV3 – men i höstas slogs tv-bolagen om att knyta henne till just sin kanal. Nu avslöjar Paul Anka att TV4 lockade med att hon inte skulle röstas ut om hon ställde upp i ”Let’s dance”. ”Hon var lovad att få vara kvar till de sista avsnitten”, säger han.

I slutet av oktober reste personal från flera svenska tv-bolag till New York. Målet: att träffa Anna Anka och knyta den nykläckta tv-profilen till just sin kanal.

På plats från TV4 fanns Lili Assefa, castingansvarig för ”Let’s dance”.

TV3 skickade programdirektören Anders Knave och pressansvarige Max Lagerbäck. Ytterligare två svenska produktionsbolag ska ha varit med i huggsexan.

Ville att Paul skulle sjunga

Förhandlingarna fördes under flera hemliga möten.

Först efter ett erbjudande på 2,1 miljoner kronor, ett helt nytt tv-format och en ny säsong av ”Svenska Hollywoodfruar” valde Anna Anka att gå till TV3.

Men även TV4 var beredda att betala ett högt pris.

– Det pratades om att hon skulle få runt 13 000 dollar (motsvarande cirka 95 000 kronor) per avsnitt av ”Let’s dance”, säger Paul Anka.

Dessutom skulle hon garanteras en topplats. Paul Anka minns det med bestämdhet eftersom producenterna ville att han skulle framföra en låt som hans hustru skulle dansa till.

– Av planeringsskäl var jag tvungen att veta vilka datum det rörde sig om. Jag fick beskedet att jag skulle vara med i slutet, i avsnitt nio eller tio, säger han till Nöjesbladet.

Två av varandra oberoende källor hävdar att TV4 gick ännu längre och garanterade Anna Anka en plats i finalavsnittet.

Paul Anka ska själv ha haft stor insyn i överläggningarna med kanalen.

”Förlora i anseende”

– Hon bad mig om råd under förhandlingarna. Min strategi var hela tiden att hon kunde förlora i anseende om hon åkte ut tidigt. Hon var ju redan het i Sverige och kontroversiell.

– Det fanns ett skriftligt förslag. Men jag är nästan säker på att klausulen om löftet att hon skulle vara kvar till slutet inte fanns med. Då hade de gjort bort sig. Men hon var lovad att få vara kvar till de sista avsnitten.

På Sverigebesök

När Nöjesbladet i går kväll träffade Anna Anka, som just nu är på besök i Sverige, ville hon inte bemöta uppgifterna.

– Jag har ingen kommentar om detta.

Exakt hur TV4 skulle infria löftet är oklart.

I ”Let’s dance”, med totalt 12 avsnitt, avgörs utgången av expertjuryns poäng och tittarnas telefonröster. Exakt hur tittarrösterna fördelas mellan dansparen redovisas inte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Anna Anka

TV4

TV3