Hon vägrar vika ut sig

NÖJE

Anna: Skulle vara smickrande att få frågan ändå

Foto: Motvillig kändis För Anna Bergendahl är kändisskapet ointressant. ”Jag känner inte att jag måste synas och höras hela tiden. Att vara med i program som 'Jag är med i en japansk tv-show' är andras grej, inte min”, säger hon.

OSLO. Schlager-EM är lika mycket en utställning i paljetter och ryschpysch som en tävling i musik.

Därför tar Anna Bergendahl avstånd från utseendehetsen.

– Hur jag ser ut är inte det viktigaste, säger hon till Nöjesbladet.

Bredvid 18-åringen finns ett smörgåsbord av ett trettiotal sminkborstar i olika storlekar. De tillhör hennes smink- och hårstylist Kia Wennberg som bättrar på Annas läppglans inför Nöjesbladets fotografering i går på Aker Brygge.

– Jag gillar när andra piffar mig. Jag har med en massa fina klänningar och tycker att det är kul att känna mig snygg, men för min del blir det fel när fokus hamnar på utseendet. Jag känner mig så mycket mer ännu det, jag är inte min make up. Jag är mina låtar, säger hon.

Hård konkurrens

I måndags anlände Anna Bergendahl till Oslo och hennes första Eurovision song contest. En tävling där djupa svankar, glamour och pyro är lika viktigt som musiken.

I år är konkurrensen stenhård. I Annas semifinal nästa torsdag har hon startnummer sex, vilket innebär att hon uppträder mellan Schweiz pastellsprakande nummer och Azerbajdzjans Safura som jobbar med JaQuel Knight, Beyoncés koreograf.

– Det här är vad jag alltid har drömt om sedan jag var liten, att få vara i sådana här stora sammanhang. Men det är för mycket fokus på utseende och privatliv, säger Anna.

”Smakfulla utvik”

Efter tjejgruppens Timoteijs framgångar i Melodifestivalen tidigare i år kom också utvikningserbjudandena. Anna behöver ingen betänketid om hon skulle få samma fråga.

– Jag skulle tacka nej. Det finns många som har gjort smakfulla utvik, men jag är en annan typ av artist och sångerska, jag skulle aldrig vika ut mig. Men det är klart det skulle vara smickrande att få frågan, men det är inte det liv jag vill leva, säger hon.

Anna Bergendahls stylist Kia Wennberg har haft kunder som Hollywood-fruarna Anna Anka och Maria Montazami.

Inför tävlingen har hon och Anna anammat några vanliga Eurovision-attribut, så som ögonfransförlängning och löshår.

– Jag stylar efter personen så det blir ingen Hollywood-glamour eller Stureplans-lockar. Det ska kännas som Anna, lätt och rent, säger Kia.