Paradise hotel

”Paradise Hotel är ett vidrigt program”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Före detta deltagaren Cimon Lundberg om succésåpan

Som tonåring blev han ”PH-Cimon” med alla tv-tittare.

Nu riktar den före detta ”Paradise Hotel”-deltagaren Cimon Lundberg, 25 skarp kritik mot realityserien.

– Det är ett vanskapt program, säger han.

2009 var Cimon Lundberg 19 år gammal. Osäker på vem han var och vad han egentligen ville göra sökte han till ”Paradise Hotel” - och blev uttagen.

Sedan dess har han gjort sig en karriär som fotograf och bloggare och tagit avstånd från den skandalomsusade såpan. Nu riktar Cimon hård kritik mot ”Paradise Hotel”, samtidigt som den sjunde säsongen gör succé på TV3.

– Jag har en otrolig avsmak för det i dag och tycker i grund och botten att det är ett ganska vidrigt program. Det utnyttjar de brister vi tyvärr har, samhällets skeva ideal och stärker och glorifierar många missöden. Programmet går ut på allt annat än gemenskap, säger han.

I dag vill Cimon Lundberg göra sin röst hörd i andra frågor. I säsongspremiären av UR:s program ”Det handlar om dig” berättar han om sin skolgång och hur den präglades av mobbning. I grundskolan blev han själv mobbad, vilket resulterade i att han gav sig på andra.

– Jag har en enorm skyldighet mot de som varit inblandade i min historik och de som kan känna igen sig. Men också för att jag vill bidra med det jag kan efter ”Paradise Hotel”. Jag vill göra allt i min makt för att förändra normen jag delvis bidragit till.

”Utnyttjar normer”

Cimon menar att program som ”Paradise Hotel” bidrar till mobbning.

– Det utnyttjar och förstärker de normer och ideal som till stor del orsakade att jag blev mobbad och utsatte andra. Det är som att se tillbaka på sin skolgång, men i ett extremt format. Och programmet blommar som aldrig förr, det är viktigare än någonsin att poängtera att det är skapat ur våra brister, säger han.

En av anledningarna till att Cimon sökte till programmet var att att han hoppades på att få visa upp sin nyvunna status för sina gamla mobbare.

Ångrar du att du var med?

– Nej, jag har kunnat använda min röst till att påverka och förändra. Men hade jag gjort det igen? Absolut inte.

”Det handlar om dig” har premiär i SVT2 tisdag kväll klockan 20.30.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen ”Paradise hotel” 2018

ÄMNEN I ARTIKELN

Paradise hotel