Vännerna i sorg efter dödsbeskedet

Av: Natalie Demirian, Rebecka Ljung, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

”Loffe” Carlsson: ”Amble var en strålande skådespelare”

1 av 4 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Janne ”Loffe” Carlsson.

Den folkkära skådespelaren Lars Amble har avlidit.

Nu sörjs han av sina vänner.

– Han var en strålande skådespelare och har gjort fantastiskt många bra saker, säger Janne ”Loffe” Carlsson.

Lars Amble-Naess gick bort natten till torsdagen i sviterna av sin cancer.

Nu sörjs den folkkära skådespelaren av sina vänner.

I ”Göta Kanal” spelade Lars Amble mot Janne ”Loffe” Carlsson, 78, men de lärde först känna varandra när de 1981 spelade i Jan Guillous tv-film ”Genombrottet”.

– Vi har spelat i några teaterföreställningar ihop. Han var en strålande skådespelare och har gjort fantastiskt många bra saker. Det här är en förlust för Teatersverige. Allt för många vänner går bort nu, det är väldigt plågsamt på något sätt, man saknar dem hela tiden. Jag känner med hans familj och hans nära vänner som så klart saknar honom än mer än jag.

”Verkligen sorgligt”

Skådespelaren Ulf Brunnberg, 68, har också jobbat med Lars Amble.

– Han var en verkligt social, vänlig och yrkeskunnig person, som tyvärr drog sig undan väldigt mycket på slutet, säger Brunnberg till Nöjesbladet.

Peter Dalle, 58, regisserade Lars Amble i sin film ”Skenbart - en film om tåg”, men också i en Dramatenuppsättning av ”Markurells i Wadköping”.

– Vi lärde känna varann på Maximtatern runt 1990, ungefär samtidigt som jag började jobba med ”Lorry”. Jag gjorde två uppsättningar på Maximteatern och vi umgicks en hel del under de åren. Brukade gå ut efteråt tillsammans med Brasse och försöka hitta på saker att göra tillsammans. Han var en väldigt bra skådespelare. En väldigt rolig och sarkastisk människa som nästan drev med sin egen sarkasm. Vi hade väldigt mycket skoj. Det här är verkligen sorgligt, säger Dalle.

Lars Amble blev 76 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE