Beck-filmerna

Martin Becks lägenhet till salu

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Nu har du chansen att ta en stänkare på Martin Becks ikoniska balkong.

Lägenheten i Stockholm är nämligen till salu.

Men smakar det så kostar det. Närmare bestämt 5,8 miljoner kronor.

”Ska du ha en stänkare?”

Varje Beck-film värd namnet innehåller den ikoniska scenen där "Grannen" ställer den klassiska frågan till poliskommissarie Martin Beck. 

Nu kan du eller någon du känner köpa lägenheten som ligger på Bergsunds strand i Hornstull i Stockholm och få tillgång till båda balkongerna som alltså tillhör en och samma våning.

Den 46 kvadratmeter stora lägenheten har ett utropspris på svindlande 5 800 000 kronor, ett kvadratmeterpris på 125 000 kronor. Möjligtvis har kändisfaktorn bidragit till det höga priset. I mäklarannonsen står det till och med att ”nu har du chansen att ta en stänkare på Beckbalkongerna”. 

Den första ”Beck”-filmen hade premiär 1967, och då spelades den folkkära polisen av framlidne Keve Hjelm. Gösta Ekman som gick bort förra året axlade också rollen i flera filmer.

Sedan 1997 har Martin Beck dock gestaltats av Peter Haber, 65, men grannen har däremot alltid spelats av Ingvar Hirdwall, 83. ”Grannen”, som egentligen heter Valdemar, gjorde sitt första framträdande i ”Beck” samma år som Peter Haber.

I vår har totalt fyra nya ”Beck”-filmer premiär på C More.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Beck-filmerna

LÄS VIDARE

Bildextra: Mona Malms liv och karriär

ÄMNEN I ARTIKELN

Beck-filmerna