Radioprofil död – blev 40 år

avLinn Elmervik

NÖJE

Den brittiska BBC-programledaren Rachael Bland fick sin dödsdom för bara ett par dagar sedan.

Under onsdagsmorgonen somnade hon in.

Rachael Bland blev 40 år.

Radioprofilen Rachael Bland, som bland annat jobbade som nyhetsuppläsare för BBC dog i morse, rapporterar The Guardian. Hon blev 40 år.

”Vår modiga, vackra, underbara, Rachael dog fridfullt i morse omgiven av sin närmaste familj. Vi är alla förkrossade och tomrummet hon lämnar i vår perfekta lilla familj kommer aldrig att fyllas. Vi kommer at sakna hennes så mycket men kunde inte vara stoltare över vad hon har åstadkommit under sina 40 år och vi tröstas av den inverkan vi vet att hon hade på så många”, skriver hennes man Steve på Twitter.

Rachael Bland med sin man Steve.

”Väldigt overkligt”

Dödsbudet kommer bara dagar efter att Rachael Bland fått beskedet av sin läkare att hennes bröstcancer var tillbaka – och att den var obotlig. I måndags berättade hon på Instagram att hon inte hade lång tid kvar.

”För att citera den legendariske Frank S – Jag är rädd att tiden är inne mina vänner. Och snart. Jag har fått höra att jag bara har dagar kvar. Det är väldigt overkligt”, skrev hon i ett känslosamt inlägg.

Bland diagnostiserades med bröstcancer i november 2016, och under 2018 konstaterade läkarna att sjukdomen var obotlig. Radioprofilen bloggade om diagnosen och gjorde också BBC-programmet ”You, me and the Bic C”.

Förutom sin man lämnar Rachael Bland efter sig sin tvååriga son Freddie.

Kända profilerna som lämnat oss under 2018 02:10

ARTIKELN HANDLAR OM