Musikhjälpen

Skäringers ”No more fucks to give”-jacka säljs för ”Musikhjälpen”

avBenjamin Andrée

Mia Skäringer säljer skinnjackan från succéföreställningen ”Avig Maria - No more fucks to give”.

Jackan med texten ”No more fucks to give” på ryggen auktioneras ut till förmån för ”Musikhjälpen”.

"I år blir det min egen skinnpaj med det insvettade budskapet om allas rätt till sin egen kropp. Sitt eget liv. Sin egen röst och sina egna val. Finns endast i två upplagor. En på scen och en här. In och buda", skriver Mia Skäringer på Instagram.

I måndags inleddes årets upplaga av ”Musikhjälpen” som sänds under en vecka från en glasbur på Stortorget i Lund.

Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika” och pengarna som samlas in går till personer med funktionsnedsättningar i fattiga länder runt om i världen.

En av de kända personer som medverkar i insamlingen är skådespelaren och komikern Mia Skäringer, 42.

1 av 2

Finns i två exemplar

Hela hösten har Skäringer varit ute med sin egen föreställning ”Avig maria - No more fucks to give” som hyllats av både publik och kritiker. På bilderna i marknadsföringen av succéshowen syns den skinnjacka som nu auktioneras ut till förmån för ”Musikhjälpen”.

I annonsen framgår det att den specialgjorda jackan är i storlek M/L och gjord i endast två exemplar. En jacka som ägs av Mia Skäringer själv och den jacka som nu säljs på auktion.

”Min egen skinnpaj”

"Människor med funktionsskillnad/variation/nedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman.", skriver Mia Skäringer på Instagram och fortsätter:

"I år blir det min egen skinnpaj med det insvettade budskapet om allas rätt till sin egen kropp. Sitt eget liv. Sin egen röst och sina egna val. Finns endast i två upplagor. En på scen och en här."

I skrivande stund ligger ledande budet på 40 500 kronor, auktionen avslutas på söndag 16 december.

ARTIKELN HANDLAR OM