Professor Costello bjuder på ny lektion

NÖJE

Rockjournalisternas viktigaste stylist.

Popmusikens Professor Kalkyl.

Klassiska popartister har många namn och epitet.

Själv föredrar han - Elvis Costello.

Vanity Fair är ett glansigt kreddmagasin som framför allt riktar sig till Hollywood-fantaster i Los Angeles och New York. Tidningens medarbetare brukar kalla delstaterna mellan deras ideologiska högsäten för "the fly-over states".

Årligt musiknummer

Allt enligt författaren Toby Young. Youngs bok "Hopplös och hatad av alla" handlar om hans misslyckade sejour som misslyckad journalist och människa på Vanity Fairs redaktion i New York. Ingen som läser den kommer efteråt att bläddra i Graydon Carters magasin med samma ögon.

Behållningen med Vanity Fair har de senaste åren varit de årliga musiknumren. (Förutom det allra senaste där redaktionen till slut och till sist ger upp och börjar ta Sting på allvar).

Entusiastiska artiklar

Mycket tack vare att Elvis Costello skrivit ett par väldigt entusiastiska artiklar om tidernas bästa skivor och vilka låtar man bör lyssna på under dygnets 24 timmar - vilken artist passar exempelvis bäst klockan åtta på morgonen?

Artiklarna har överlag varit vassare och bättre än alla skivor Costello släppt sedan "Painted from memory" från 1998. Om den kommande konserten med The Imposters håller samma klass som de kan publiken förbereda sig på en sensation.

Plats och tid: Konserthuset, Hötorget, onsdag, 19.30.

Markus Larsson