Siewert Öholm är på Hitlers nivå

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Gardell slår tillbaka efter anklagelserna om homolobby

1 av 3 | Foto: PETER KJELLERÅS
"DET FÅR VARA EN GRÄNS FÖR TRAMS" Jonas Gardell, som ledde Melodifestivalen tillsammans med maken Mark Levengood (i bakgrunden) går nu till motattack efter Siewert Öholms anklagelser om en "homolobby". - Jag tycker att Siewert Öholm lämnat jorden sedan några år tillbaka och svävar runt i ett eget universum, säger Gardell.

För första gången kommenterar Jonas Gardell tv-profilen Siewert Öholms uttalande om "homolobbyn" i Melodifestivalen.

Och Gardell skräder inte orden.

- Han är på samma unkna nivå som Hitler.

Förra veckan gick tv-profilen Siewert Öholm till attack mot vad han kallade "homolobbyn" i Melodifestivalens final där paret Jonas Gardell och Mark Levengood var programledare.

På ledarplats i tidningen Nya Dagen anklagade Öholm SVT för att ha gjort tävlingen till "en manifestation av paret Gardells sexuella läggning" och därmed kränkt tittarna.

Ett uttalande som gjort många upprörda, inte minst Jonas Gardell själv.

"Kränkande"

I en intervju med Åsa Mattsson i Aftonbladets webbradio går nu den kände artisten och författaren till motattack.

- Om man pratar om en "homolobby" eller "homomaffia" så är man på samma nivå som Hitler var på sin tid med sitt tal om "judelobby" och "judekonspiration" .

- Jag tycker att Siewert Öholm lämnat jorden sedan några år tillbaka och svävar runt i ett eget universum. Det gör att han inte går att ta på allvar, säger Gardell.

Siewert Öholm menar att Jonas Gardell missförstått budskapet i hans artikel och blir upprörd över jämförelsen Gardell gör mellan honom och Hitler.

- Det blir kränkande när han tar till det värsta han kan.

- RFSL har varit den skickligaste lobbygruppen de senaste åren. Det var det jag menade med det jag skrev så det blir sorgligt när Gardell gör jämförelser med Hitler och nazister. Då har han inte förstått, säger Siewert Öholm.

"Föll för frestelsen"

Siewert Öholm skrev i sin artikel att det främsta syftet med årets Melodifestival inte var att ge tittarna god underhållning. Arrangörerna ville i stället uppfostra dem som inte har en politiskt korrekt uppfattning om olika sexuella läggningar.

- Den typen av unkenhet tror jag att vi i en demokrati ska hålla oss för goda för. Jag tycker om Öholm, men det får vara en gräns för trams, fnyser Gardell.

Siewert Öholm säger att han respekterar Gardell och kallar honom för geni.

- Men därmed har han också geniets styrkor och svagheter och i det här fallet föll han för frestelsen att fostra oss ideologiskt, säger han.

Fredrik Lindén, Linda Hjertén

Publicerad: