”The Governator” separerar – efter 25 års äktenskap

Foto: AP
Det var då Under en resa till Mexico City i november 2006 log Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger och hustrun Maria Shriver framför kamerorna.

avCarina Bergfeldt

NÖJE

Hasta la vista, baby.

I ett kvarts sekel har Arnold Schwarzenegger, 63, och Maria Shriver, 55, varit ett av USA:s mest kända par.

Men nu går de skilda vägar.

Foto: AP
Bröllopet Paret vigdes den 26 april 1986.

Terminatorstjärnan och Kennedysläktingen verkade vara ett minst sagt omaka par när de träffades under en välgörenhetstillställning 1977.

Men kärleken höll och nio år senare, den 26 april 1986, blev de båda man och hustru.

Fick fyra barn

Äktenskapet varade i ganska exakt 25 år och producerade fyra barn; 14, 18, 20 och 21 år gamla.

Men nu verkar det vara över.

I ett gemensamt uttalande säger de båda att de kommit fram till beslutet att gå skilda vägar ”efter mycket eftertanke, reflektion, diskussion och böner”.

”Bor åtskilda”

I uttalandet står också:

”Detta har varit en tid av stor personlig och professionell förändring för oss. För tillfället bor vi åtskilda medan vi fortsätter att jobba på vår relation. Vi kommer att fortsätta uppfostra våra barn tillsammans. De är vårt ljus och center i bådas våra universum.”

Avgick som guvernör

Arnold Schwarzenegger avgick i januari efter sju år som guvernör i Kalifornien och rykten gör gällande att han planerar att återvända till vita duken, bland annat till rollen som gjorde honom världskänd: Terminator.

Maria Shriver, som är en del av Kennedysläkten, har under många år varit en uppskattad journalist och har på senare år även arrangerat en årlig och upmärksammad kvinnokonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!