Nöje

Dylan är klar för Borlänge

Av: 

Per Bjurman

NÖJE

Legendaren spelar på Peace & Love i sommar: ”Det största som hänt festivalen”

Bob Dylan blir huvudnummer på Peace & Love-festivalen i sommar. ”Ända sedan vi blev så pass stora att vi kunnat boka artister på den nivån har Bob Dylan stått högst upp på listan”, säger festivalens kreative chef Jesper Heed. Här intill spelar Dylan i Globen 2009.
Bob Dylan blir huvudnummer på Peace & Love-festivalen i sommar. ”Ända sedan vi blev så pass stora att vi kunnat boka artister på den nivån har Bob Dylan stått högst upp på listan”, säger festivalens kreative chef Jesper Heed. Här intill spelar Dylan i Globen 2009.

NEW YORK. Bob Dylan kommer till Borlänge.

Den mytomspunne rocklegendaren blir, kan Nöjesbladet i dag avslöja, huvudattraktion vid sommarens Peace & Love-festival.

– Jag tycker det är det bästa som hänt både festivalen och Borlänge, säger kreative chefen Jesper Heed.

Jay-Z har gjort det, liksom Iggy Pop, Sex Pistols och Alice Cooper.

Och nu ska alltså även Bob Dylan uppträda på Peace & Love i Borlänge.

”Han startade allt”

Efter ihärdigt förhandlande lyckades festivalledningen för bara några dagar sedan bärga sin drömbokning.

– Ända sedan vi blev så pass stora att vi kunnat boka artister på den nivån har Bob Dylan stått högst upp på listan över namn vi vill ha. Jag tycker det här i artistisk mening är det största som hänt både festivalen och Borlänge, säger grundaren och kreative chefen Jesper Heed när Nöjesbladet möter honom på MacDougal Street i Greenwich Village i New York.

Att Heed valt just den platsen för att avslöja den stora nyheten är förstås ingen tillfällighet. MacDougal Street, kantad av musikklubbar som Café Wah, är klassisk Dylan-mark.

– Dylan symboliserar ju det vi står för, vår kamp för en bättre och rättvisare värld. Jag är medveten om att han inte är protestsångare längre, men det var han som startade allt, säger masen och sveper med armen över kvarteren där låtar som ”The times they are a-changing” och ”Masters of war” kom till.

Åldern inget problem

Att festivalens huvudattraktion, som fyller 70 år i maj och gett ut skivor sedan 1962, kanske inte har samma genomslag hos en ung festivalpublik som fjolårssensationen Jay- Z ser Jesper Heed inte som något problem.

– Dylan är en artist som ständigt väcker intresse hos en ny publik och jag tror de flesta som kommer på Peace & Love har en relation till honom, säger han.

Fler namn kommer

Sedan tidigare är det klart att bland andra Kings Of Leon, M.I.A., Håkan Hellström, Ziggy Marley och Wilmer X uppträder vid sommarens Peace & Love.

Ytterligare namn kommer att presenteras de närmaste dagarna.

Festivalen äger rum mellan 28 juni och 2 juli.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert: