Höstens största modetrender

Säsongens viktigaste köp – redan nu

Matcha löven i grönt, rött och orange.

Med hög krage, raka linjer eller lågskor.

Här är fem av höstens stora modetrender!

Skinn – som detalj eller i hela plagg. Här hos japanska Junya Watanabe.
Skinn – som detalj eller i hela plagg. Här hos japanska Junya Watanabe.

Behåll färgen från sommaren. För en blandad palett gäller även i höst, dock med något mer dämpade toner. Och vänta med att vika ihop de vida brallorna.

– Låt det fladdra vidare. De passar till den maskulina och minimalistiska trenden, säger Nina Johansson, redaktör på Sofis mode.

”Låt det fladdra”

Raka linjer, i stil med kollektioner från Calvin Klein och Celine, listar hon till en av höstens fem stora trender. Liksom det maskulint dressade, bland annat skådat hos Dolce & Gabbana, samt lågskor. Även 60-talet lever vidare, i mönster och snitt.

Mera skinn

– Skinn kommer in mer och mer. Både som hela plagg och som detaljer. Och gärna i andra färger än svart, säger Nina Johansson.

I form av kjol eller byxa, kanske ihop med en prickig accessoar? En lekfull hösttrend att räkna med.

Skinn

Detaljer eller som hela plagg. Vippig skinnkjol och färgade skinnbyxor har synts hos bland annat Acne. Fint till en kavaj i samma färgton.

1960-tal

Inspireras av 60-talets mode. Låt polokragen sticka fram! under dräktjackan, tröjan eller kappan. Den höga kragen syntes på visningar hos bland annat Bottega Veneta.

Prickigt

Pricka in en av höstens största trender. Det lekfulla mönstret syns på allt från plagg till detaljer, till exempel på hattar hos Marc Jacobs.

Maskulint

Skräddat till lågskor och kortare kostymbyxor, som hos Dolce & Gabbana. Våga knäppa igen skjortan ändå upp till hakan.

Raka linjer

Minimalismen tågar vidare. Modehuset Celine visade en elegant siluett med raka linjer. Och byxor med vida ben håller i sig från sommaren.

▸ SE MODETRENDERNA I BILDEXTRAT HÖGST UPP!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN